este mi zostalo pol kila spaldovej celozrnnej, myslis, ze mozem pouzit namiesto tej tvojej psenicnej? asi hej, nie?
@1mirka1 ocot sa tam dáva?to načo?
@laminatorka Ocot sa používa na skyprenie,,aj ked peciem chleba davam 🙂
@lucia_lucia vyskusaj ale myslim ze ano🙂 prepac prehliadla som upozornenie
Suroviny:
3 dcl vody
1/2 sáčku suš.droždia
Asi tak 10 dg čerstvého droždia
1 ČL hnedého cukru
2 ČL soli
2 ČL rasca celá
1 PL ocot
2 PL domacej masti
30 dkg hladkú múku
20 dkg celozrnnú pšeničnú múku
POSTUP -Domáce pekárne - program cesto - suroviny vložím do pekárničky
Vykysnuté cesto rozdelím na 7 až 9 ,ja som robila 7 a veľké žemle /cessto si podsypujem hl. múkou/. Dám na plech vyložený papierom na pečenie a nechám aspoň 20 minut kysnúť. Potom som potrela len cistou vodou a posypala mořskou solou a celou rascou .
Piekla som na 170st asi tak 25 min