97 / 747
    Celozrné žemle
    Komentár bol odstránený
    1mirka1
    autor

    Suroviny:
    3 dcl vody
    1/2 sáčku suš.droždia
    Asi tak 10 dg čerstvého droždia
    1 ČL hnedého cukru
    2 ČL soli
    2 ČL rasca celá
    1 PL ocot
    2 PL domacej masti
    30 dkg hladkú múku
    20 dkg celozrnnú pšeničnú múku
    POSTUP -Domáce pekárne - program cesto - suroviny vložím do pekárničky
    Vykysnuté cesto rozdelím na 7 až 9 ,ja som robila 7 a veľké žemle /cessto si podsypujem hl. múkou/. Dám na plech vyložený papierom na pečenie a nechám aspoň 20 minut kysnúť. Potom som potrela len cistou vodou a posypala mořskou solou a celou rascou .
    Piekla som na 170st asi tak 25 min

    30. nov 2013

    este mi zostalo pol kila spaldovej celozrnnej, myslis, ze mozem pouzit namiesto tej tvojej psenicnej? asi hej, nie?

    26. feb 2015

    @1mirka1 ocot sa tam dáva?to načo?

    26. feb 2015
    1mirka1
    autor

    @laminatorka Ocot sa používa na skyprenie,,aj ked peciem chleba davam 🙂

    26. feb 2015
    1mirka1
    autor

    @lucia_lucia vyskusaj ale myslim ze ano🙂 prepac prehliadla som upozornenie

    27. feb 2015