149 / 747
    Škoricový koláč s jablkami
    1mirka1
    autor

    Recept
    3 ošúpané jablká
    150 g vlašských orechov
    4 vajcia
    1 pohár kryštálového cukru
    3/4 pohára rastlinného oleja
    2 poháre polohrubej múky
    1 zarovnaná lyžička prášku do pečiva
    1 zarovnaná lyžička jedlej sódy
    1 lyžička škorice
    Postup
    Postup
    Ošúpané jablká zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky. Orechy nakrájame na drobno a opražíme na suchej panvici.
    Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na tuhý sneh. Prisypeme cukor, zmiešane a po jednom za stáleho mixovania pridávame žĺtky. Pridáme olej a mixujeme.
    Múku zmiešame so sódou, práškom do pečiva a škoricou a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Pridáme jablká a orechy a dôkladne, ale jemne premiešame. Zmes vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 35 – 40 minút pri teplote 180°

    11. feb 2014