Recept 3 ošúpané jablká 150 g vlašských orechov 4 vajcia 1 pohár kryštálového cukru 3/4 pohára rastlinného oleja 2 poháre polohrubej múky 1 zarovnaná lyžička prášku do pečiva 1 zarovnaná lyžička jedlej sódy 1 lyžička škorice Postup Postup Ošúpané jablká zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky. Orechy nakrájame na drobno a opražíme na suchej panvici. Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na tuhý sneh. Prisypeme cukor, zmiešane a po jednom za stáleho mixovania pridávame žĺtky. Pridáme olej a mixujeme. Múku zmiešame so sódou, práškom do pečiva a škoricou a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Pridáme jablká a orechy a dôkladne, ale jemne premiešame. Zmes vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 35 – 40 minút pri teplote 180°
Recept
3 ošúpané jablká
150 g vlašských orechov
4 vajcia
1 pohár kryštálového cukru
3/4 pohára rastlinného oleja
2 poháre polohrubej múky
1 zarovnaná lyžička prášku do pečiva
1 zarovnaná lyžička jedlej sódy
1 lyžička škorice
Postup
Postup
Ošúpané jablká zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky. Orechy nakrájame na drobno a opražíme na suchej panvici.
Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na tuhý sneh. Prisypeme cukor, zmiešane a po jednom za stáleho mixovania pridávame žĺtky. Pridáme olej a mixujeme.
Múku zmiešame so sódou, práškom do pečiva a škoricou a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Pridáme jablká a orechy a dôkladne, ale jemne premiešame. Zmes vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 35 – 40 minút pri teplote 180°