@romannasport s radostou nech chutia ,predoslom obrazku som pofotila aj postup pozri🙂
Recept
Cesto: 250ml smotana na šľahanie
500g múka hladká špeciál
1/2 bal.prášok do pečiva (PDP)
250 g maslo
Náplň:
1ks puding bez varenia ole
250g tvaroh jemný
1PL cukor práškový
1ČL solamyl
300 ml mlieko
na potretie vajíčkom
na posypanie cukor práškový
na posypanie cukor vanilkový
26 porcií
Postup prípravy receptu
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Do misy nasypeme múku, ktorú premiešame s práškom do pečiva. Pridáme postrúhané maslo, vyšľahanú šľahačku.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme cca pol hodinu odpočinúť v chlade. Mala som ho v chladničke.
Medzitým si pripravíme plnku. Puding si pripravíme presne podľa návodu. Potom do neho zašľaháme tvaroh, cukor a solamyl. Ten solamyl som pridávala na zahustenie a musím povedať, že to fungovalo, ako neskôr uvidíte, tak plnka mi nevytekala.
Po pol hodine som cesto vybrala z chladničky, rozdelila na dve rovnaké časti a z každej som ušúľala hada.
Obe časti som sa snažila rozkrájať na rovnaké kúsky
Každý kúsok som malým valčekom vyvaľkala do oválu
Radielkom som jeden koniec nakrojila
Na opačnú stranu ako je ovál narezaný dáme plnku.
Mne sa osvedčilo takéto plnky striekať umelohmotnou z dobičkou
A teraz už prehneme ľavý a pravý okraj pri plnke
A motáme rolky
Rolky uložíme plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich vajíčkom
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 C, cca 25 minút - doba pečenia závisí od tej-ktorej rúry
Po upečení ich posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým, je to potrebné, nakoľko do cesta nejde žiaden cukor.Časť z nich som neposypala len preto, aby ste lepšie videli to mriežkovanie
Dala by si recept?