161 / 747
    Mriežkové rolky s pribináčikovou plnkou po upečení

    Dala by si recept?

    19. feb 2014
    1mirka1
    autor

    @romannasport s radostou nech chutia ,predoslom obrazku som pofotila aj postup pozri🙂
    Recept
    Cesto: 250ml smotana na šľahanie
    500g múka hladká špeciál
    1/2 bal.prášok do pečiva (PDP)
    250 g maslo
    Náplň:
    1ks puding bez varenia ole
    250g tvaroh jemný
    1PL cukor práškový
    1ČL solamyl
    300 ml mlieko
    na potretie vajíčkom
    na posypanie cukor práškový
    na posypanie cukor vanilkový
    26 porcií
    Postup prípravy receptu
    Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Do misy nasypeme múku, ktorú premiešame s práškom do pečiva. Pridáme postrúhané maslo, vyšľahanú šľahačku.
    Vypracujeme cesto, ktoré necháme cca pol hodinu odpočinúť v chlade. Mala som ho v chladničke.
    Medzitým si pripravíme plnku. Puding si pripravíme presne podľa návodu. Potom do neho zašľaháme tvaroh, cukor a solamyl. Ten solamyl som pridávala na zahustenie a musím povedať, že to fungovalo, ako neskôr uvidíte, tak plnka mi nevytekala.
    Po pol hodine som cesto vybrala z chladničky, rozdelila na dve rovnaké časti a z každej som ušúľala hada.
    Obe časti som sa snažila rozkrájať na rovnaké kúsky
    Každý kúsok som malým valčekom vyvaľkala do oválu
    Radielkom som jeden koniec nakrojila
    Na opačnú stranu ako je ovál narezaný dáme plnku.

    Mne sa osvedčilo takéto plnky striekať umelohmotnou z dobičkou
    A teraz už prehneme ľavý a pravý okraj pri plnke
    A motáme rolky
    Rolky uložíme plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich vajíčkom
    Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 C, cca 25 minút - doba pečenia závisí od tej-ktorej rúry
    Po upečení ich posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým, je to potrebné, nakoľko do cesta nejde žiaden cukor.Časť z nich som neposypala len preto, aby ste lepšie videli to mriežkovanie

    19. feb 2014