Ananásové pokušenie Potrebujme: 1 1/2 ananásové kompót (asi 400 g) 2 hrnčeky polohrubej múky 1 balíček kypriaceho prášku 2 lyžičky sódy bikarbóny 1,5 hrnčeka kryštálového cukru 2 vajcia strúhanú čokoládu alebo posekané orechy na ozdobenie Na krém: 1/2 balíčka pudingového prášku s vanilkovou,alebo kokosovou príchuťou 250 ml mlieka 1 lyžicu kryštálového cukru 500g tvarohu alebo obmienat mozete s mascarpone alebo 2natierkové masla bez prichute 1 balíček vanilínového cukru Postup: 1.Ananásový kompót aj so šťavou rozmixujeme. V mise zmiešame s preosiatou múkou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom a vajcami. Vylejeme na plech (netreba ho vymastiť a posypať múkou)ja so vymastila a pri teplote 160 až 170 ° C pečieme približne 20 minút. 2.Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme podľa návodu na obale hustú pudingovú kašu. Tvaroh alebo nátierkové maslo vymiešame s vychladnutým pudingom a vanilínovým cukrom.,Čo mi zvýšila šťava z ananásu jemne som poliala cesto . Jemný krém natrieme na vychladnutý plát cesta a posypeme strúhanou čokoládou alebo orechmi.
Ananásové pokušenie
Potrebujme:
1 1/2 ananásové kompót (asi 400 g)
2 hrnčeky polohrubej múky
1 balíček kypriaceho prášku
2 lyžičky sódy bikarbóny
1,5 hrnčeka kryštálového cukru
2 vajcia
strúhanú čokoládu alebo posekané orechy na ozdobenie
Na krém:
1/2 balíčka pudingového prášku s vanilkovou,alebo kokosovou príchuťou
250 ml mlieka
1 lyžicu kryštálového cukru
500g tvarohu alebo obmienat mozete s mascarpone alebo 2natierkové masla bez prichute
1 balíček vanilínového cukru
Postup:
1.Ananásový kompót aj so šťavou rozmixujeme. V mise zmiešame s preosiatou múkou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom a vajcami. Vylejeme na plech (netreba ho vymastiť a posypať múkou)ja so vymastila a pri teplote 160 až 170 ° C pečieme približne 20 minút.
2.Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme podľa návodu na obale hustú pudingovú kašu. Tvaroh alebo nátierkové maslo vymiešame s vychladnutým pudingom a vanilínovým cukrom.,Čo mi zvýšila šťava z ananásu jemne som poliala cesto . Jemný krém natrieme na vychladnutý plát cesta a posypeme strúhanou čokoládou alebo orechmi.