360 / 747
    pudingos
    1mirka1
    autor

    Pudingos
    Plnka
    300 ml studeného mlieka
    4 lyžice holandského kakaa
    1 čokoládový puding v prášku
    150 g krupicového cukru
    150 g zmäknutého masla
    Cesto
    450 g hladkej múky
    80 g práškového cukru
    3 lyžice zmäknutého masla
    200 ml vlažného mlieka
    1 kocka droždia
    2 bielky
    štipka soli
    Na potretie
    50 g roztopeného masla
    Postup
    Plnka
    V menšom hrnci si v studenom mlieku rozmiešame preosiate kakao, pudingový prášok a krupicový cukor. Za stáleho miešania privedieme k varu a uvaríme hustý puding. Necháme ho trochu vychladnúť a do vlažného postupne pridáme zmäknuté maslo, ktoré sa v pudingu rozpustí. Dôkladne premiešame. Puding prelejeme do sklenenej misky, prikryjeme potravinovou fóliou (to nám zabezpečí, že sa na ňom nevytvorí kožka) a necháme vychladiť v chladničke.
    Cesto
    Kým plnka chladne, pripravíme si cesto. V miske si zmiešame múku, práškový cukor, zmäknuté maslo, vlažné mlieko a rozdrobené droždie (kvások netreba pripravovať samostatne). Pridáme sneh z 2 bielkov, ktorý sme si vyšľahali spolu so štipkou soli. Cesto miesime, až kým sa nezačne oddeľovať od stien misky. Ak je príliš tuhé, môžeme ho zriediť trochou vlažného mlieka, ktoré pridávame po lyžiciach. Cesto netreba nechať kysnúť, ale hneď ho naplníme čokoládovou plnkou.
    Záviny
    Cesto si preložíme na pomúčenú drevenú dosku a ešte trochu rukami premiesime. Bochník cesta rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré rozvaľkáme na asi 0,5 cm hrubé obdĺžniky. Každú časť cesta potrieme 3-4 lyžicami čokoládového pudingu (nie úplne po okraj) a cesto zrolujeme.
    Dve zrolované cestá na jednom konci spojíme a prepletieme jedno cez druhé. Vzniknú nám tak 2 záviny, ktoré opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme roztopeným maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút do zlatohneda. Ihneď po upečení potrieme zvyšným roztopeným maslom.
    Servírovanie
    Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

    31. dec 2014

    Waaaau, krásny ti vysiel

    20. nov 2016
    1mirka1
    autor

    @kamilkak dakujem 🙂

    20. nov 2016