@miiriamka rada🙂
Opekance si pripraví, každý svojim spôsobom ,ja ich vždy sparím 1: 1 mlieko ,voda ,Sparené pomiešam s mletým makom a polejem tekutým karamelom .Najlepšie sú na druhy deň 🙂
Karamelový krém
250 gcukor krupica
250 gsmotana na šľahanie ,mám odskúšané už aj s mliekom 3,5%
100g masla
Do hrnca si nasypeme cukor a na miernom plameni ho skaramelizujeme tak, až sa úplne rozpustí. Je treba stále miešať a na pomalom stupni , aby sa nám nepripálil,ostane horký . Hneď, ako je rozpustený, opatrne prilejeme smotanu alebo mlieko. Je treba dávať pozor, lebo sa uvoľňuje veľa pary, aby ste sa nepopálili. Na koniec pridáme trošku masla ,poriadne premiešame
Miešame to celé, až kým sa všetok karamel opäť nerozpustí. Necháme ochladnúť ,najlepší je na druhy deň ,lebo pekne zhustne Skladujeme v chladničke.
receptik prosim 🙂