388 / 747
    zapekane makarony alebo slovenske lazagne

    čo to je ? vyzerá to výborne

    27. jan 2015
    1mirka1
    autor

    @1236987 Zapekané makaróny s ovčím syrom
    6 porcií
    • 500 g makarónov
    • 500g mletého mäsa
    • 200g ovčieho syra
    • 500ml paradajkovej Šťavy
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 1 cibuľa
    • 2 paradajky
    • 50g masla
    • 2 lyžice hladkej múky
    • 400ml mlieka
    • 150ml smotany na šľahanie
    • 1 žĺtok
    • ½ lyžice posekanej bazalky
    • 1 bobkový list
    • Muškátová vňať
    • Cukor
    • Vegeta
    • Mleté biele korenie
    • Soľ
    • Olej
    - Cibuľu pokrájame nadrobno a na oleji udusíme dosklovita. Pridáme mleté mäso, okoreníme ho, osolíme a dochutíme vegetou. Zmes dusíme a priebežne podlievame paradajkovou šťavou. keď je mäso hotové, pridáme posekanú zelerovú vňať, roztlačený cesnak, bazalku, bobkový list a dusíme ešte 10-15 minút.
    - Maslo roztopíme, posypeme múkou a zalejeme horúcim mliekom. Za stáleho miešania necháme zhustnúť, dochutíme soľou, mletým bielym korením a štipkou strúhaného muškátového orieška. Nakoniec k omáčke pridáme smotanu, žĺtok a podľa chuti cukor.
    - Makaróny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Polovicu rozložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme postrúhaným ovčím syrom, naň navrstvíme udusené mäso a druhú polovicu makarónov. Cestoviny zalejeme pripravenou omáčkou, navrch poukladáme paradajky pokrájané na plátky a dáme na polhodinu zapiecť do vyhriatej rúry.
    Elektrická rúra 180 °c
    Teplovzdušná rúra 160 °c plynová rúra stupeň 3

    27. jan 2015
    1mirka1
    autor

    to je original recept ja som dala normalny syr 🙂

    27. jan 2015

    @1mirka1 dakujem urcite vyskusam

    27. jan 2015
    1mirka1
    autor

    @1236987 🙂 rada 🙂

    27. jan 2015