@1236987 Zapekané makaróny s ovčím syrom
6 porcií
• 500 g makarónov
• 500g mletého mäsa
• 200g ovčieho syra
• 500ml paradajkovej Šťavy
• 3 strúčiky cesnaku
• 1 cibuľa
• 2 paradajky
• 50g masla
• 2 lyžice hladkej múky
• 400ml mlieka
• 150ml smotany na šľahanie
• 1 žĺtok
• ½ lyžice posekanej bazalky
• 1 bobkový list
• Muškátová vňať
• Cukor
• Vegeta
• Mleté biele korenie
• Soľ
• Olej
- Cibuľu pokrájame nadrobno a na oleji udusíme dosklovita. Pridáme mleté mäso, okoreníme ho, osolíme a dochutíme vegetou. Zmes dusíme a priebežne podlievame paradajkovou šťavou. keď je mäso hotové, pridáme posekanú zelerovú vňať, roztlačený cesnak, bazalku, bobkový list a dusíme ešte 10-15 minút.
- Maslo roztopíme, posypeme múkou a zalejeme horúcim mliekom. Za stáleho miešania necháme zhustnúť, dochutíme soľou, mletým bielym korením a štipkou strúhaného muškátového orieška. Nakoniec k omáčke pridáme smotanu, žĺtok a podľa chuti cukor.
- Makaróny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Polovicu rozložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme postrúhaným ovčím syrom, naň navrstvíme udusené mäso a druhú polovicu makarónov. Cestoviny zalejeme pripravenou omáčkou, navrch poukladáme paradajky pokrájané na plátky a dáme na polhodinu zapiecť do vyhriatej rúry.
Elektrická rúra 180 °c
Teplovzdušná rúra 160 °c plynová rúra stupeň 3
to je original recept ja som dala normalny syr 🙂
čo to je ? vyzerá to výborne