Šišky s medom a mandličkami,polevami a ozdobami Šišky s medom a mandličkami • Potrebujeme na 36 kusov • 250 ml mlieka • 30 g droždia • 80 g práškového cukru . 200g tvarohu • 500g hladkej múky • 60g masla • 2 žĺtka .3lyžice rumu ,sol Dohotovenie 2lyž.medu • 50 g pražených mandli v plátkoch 1. Zo 4 lyžíc vlažného mlieka, z droždia,1 lyžice cukru a 2 lyžíc hladkej múky pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. Zmäknuté maslo rozmiešame so žĺtkami, s cukrom, rumom a tvarohom. Pridáme vykysnutý kvások, vlažné mlieko a preosiatu múky so štipkou soli. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste 40 minút kysnúť 2. Potom cesto prepracujeme a rozvaľkáme na plát hrubý asi 1 cm. Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 8 cm a v ich strede vykrojíme na pomúčenú dosku a prikryjeme utierkou. Necháme ďalších 30 minút kysnúť 3. V hlbokej panvici alebo v hrnci rozohrejeme olej, vkladáme doň vykysnuté šišky a vyprážame po oboch stranách. Hotové šišky poukladáme na papierové utierky, ktoré odsajú prebytočný tuk. Necháme vychladnúť, potrieme medom a posypeme praženými plátkami mandlí
Šišky s medom a mandličkami,polevami a ozdobami
Šišky s medom a mandličkami
• Potrebujeme na 36 kusov
• 250 ml mlieka
• 30 g droždia
• 80 g práškového cukru
. 200g tvarohu
• 500g hladkej múky
• 60g masla
• 2 žĺtka
.3lyžice rumu
,sol
Dohotovenie
2lyž.medu
• 50 g pražených mandli v plátkoch
1. Zo 4 lyžíc vlažného mlieka, z droždia,1 lyžice cukru a 2 lyžíc hladkej múky pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. Zmäknuté maslo rozmiešame so žĺtkami, s cukrom, rumom a tvarohom. Pridáme vykysnutý kvások, vlažné mlieko a preosiatu múky so štipkou soli. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste 40 minút kysnúť
2. Potom cesto prepracujeme a rozvaľkáme na plát hrubý asi 1 cm. Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 8 cm a v ich strede vykrojíme na pomúčenú dosku a prikryjeme utierkou. Necháme ďalších 30 minút kysnúť
3. V hlbokej panvici alebo v hrnci rozohrejeme olej, vkladáme doň vykysnuté šišky a vyprážame po oboch stranách. Hotové šišky poukladáme na papierové utierky, ktoré odsajú prebytočný tuk. Necháme vychladnúť, potrieme medom a posypeme praženými plátkami mandlí