icon
1 / 1
avatar

inak ja si myslim ze kapustnica je jedna vec a keby sa dalo ze vianocna ....bolo by milion obmien 🙂myslim ze vianocna sa tak ako aj klasicka robi v kazdje oblasti inak ....pre mna vianocna je len kysla kapusta hriby ....uvarit a sladka smotana .....inu cervenu robim masko hribiky kapusta🙂))))))

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

🙂 kapustincu varime najcasrejsie na Vianoce.. a to robime " postnu kapustnicu " je uplne vodova. len stava z kyslej kapusty, , trochu kapusty, bobkovy list, ciern ekorenie, cesnak, cibula, sol, par zemiakov, a samozrejme hribiky 🙂 inu si ani neviem predtasvait.. ( pocas roka taku hustejsiu s domacou klobasou, ale to si rada dam napr u svokry )

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

@jankamin no ked sa povedalo kapustnica, mna napadla hned ze vianocna..a o inej som ani neuvazovala 😀 neviem preco taky blok, az potom som popremyslala, ze ved nech si to nespajam len stymi vinaocami 😀

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

@hrcavdeske tak tak aj mna hned vianocna🙂))))))))), ale obcas spravim aj tu inu 🙂)))))))))

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

U nas jedine kapustnica... Zial u nas doma nema nikto rad tak vzdy zbehnem k nasim,svokre... Kapustnica hmm " caro Viamoc" samozrejme nesmie chybat aj na Novy rok 😉

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

Oprava " caro Vianoc'

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

My robíme vianočnú ale aj zimnú s varenym vinkom vonku v kotliku. Mnam! 🙂

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

My kapustnicu voláme kapustnica, alebo aj vianočná kapustnica a robievame ju najčastejšie na Vianoce,ktoré aj pripomína .. No ak ju spravíme veľa, tak ju zavarime a mame aj počas roka.. Máme ju veľmi radi.. A aj u nás v Martine ju volajú kapustnica 🙂

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

Vianocna kapustnica a potom hlavne v zime na vitamin c

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

Mnam kapustu ja mozem....vianocna kapustnica...klasicka...hriby...udene masko,,,,domaca klobaska.....🙂

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

Vianocna kapustnica u nas sa robi podla receptu, ktory " doniesla" moja mama - voda, kysla kapusta, udene masko, tri-styri druhy klobasok, cierne korenie, nove korenie, sol, hriby, bobkovy list a sladka smotana a hladka muka a ak je malo paprikova klobaska tak aj troska mletej cervenej papriky
Vianocna kapustnica ako ju poznalKed by mi odporca oznamili ze predali moj otec z detstva bola kapustica - stava z domacej kyslej kapusty, sol, cesnak a zajedala sa varenymi zemiakmi ( region kysuce)
Od mojej prastarkej ( region kysuce) kysla kapusta, huby, sol, korenie, rasca, bobkovy list, klobaska a udene maso, susene slivky, voda sa uvarili, masove vYrobky sa povytahovali, uvarena kapustnica sa zmiesala s vodu a osobitne uvarenych zemiakov a pridali sa tam roztlacene zemiaky
U nas je zvykom mat na stedry den dve polievky- kapustnicu, co doniesla recept mona mama a fazulovicu, co doniesol moj tatino ako jednu z ich stedrovecernych polievok- velka strakata fazula sa na noc namoci, rano sa da varit do osolenej vody a ked je polomakka pridaju sa susene slivky a varia sa s fazulou kym nezmakkne. Odstavi sa a vecer sa pred podavanim zohreje. Za ten pol den sa spoja chute, tie slivky pustia chut do vyvaru s fazule a polievka ma prijemne nasladlu chut.

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

u nás sa kapustnica varí na vianoce, no bez klobásky, bez údeného, proste bez masa, máme pôstny den... na druhý den potom pridáme vyvariť klobásky 🙂 mnam

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

My mavame silvestrovsku kapustnicu. Na vianoce robime sosovicu 🙂

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

Ooooch kapustnica moja milovana 🙂 Milujem ju naozaj asi najviac na svete... 🙂 Na vianoce je samozrejmost, ale ked sa nad tym zamyslim, aj ked ju varim mimo sviatkov, tak sa v nicom nelisi od tej vianocnej, jedine tak tym, ze nedavam slivky a nie vzdy ide niekolko druhov masa... Lebo do vianocnej ide hovadie, bravcove, udene aj niekolko druhov klobas 🙂 samozrejme nesmu nikdy chybat hriby a najlepsie tiez susene aj cerstve... Takze to je predpokladam taka klasika... Ale co chcem vyzdvihnut je liptovska kysla polievka mojej starej mamy... zboznujem, je to take nase rodinne jedlo, aj ked napr moj muz ju az tak nemusi, ani nechape jej "vyznam" lebo mu pride len ako chudobna kapustnica 😀 uz som ti to spominala... 🙂 to je len kapustova kysla voda uvarena s klobaskou alebo nejakym udenym a v nej je vyvarena "babka" co je vlastne taka knedla so slaninkou varena priamo v polievke... mnam 🙂 veru, to som este nikdy neskusala, aj ked teoriu poznam... buduci tyzden sa ma ochladit, mozno vyskusam 🙂

Odpovedz
14. aug 2015
avatar
1mirka1
autor

@jankamin, @hrcavdeske, @kibuk, @nikinkamisko, @henuskah, @tamarik82, @sendy182, @mytylka, @mandarinka1980, @mirmi, @luciana896 kocky ste uzasne a dakujem ,ak mate fotky alebo budete varit kapustnicu nezabudnite pridat do stredy,hrame o balik srdiecok 🙂 dneska kazdej po jednom ,len pre vas 🙂

Odpovedz
14. aug 2015
avatar
Odpovedz
14. aug 2015
avatar

Dakujem 🙂

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

@1mirka1 dakujem aj ja ta mam rada

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

kapustnica je u nás veľmi obľúbena, varíme ju na Štedrý deň, Silvestra a na Troch kráľov..najlepšia je naša "vychodňárska " 🙂 recept pridám k fotke 🙂

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

U nas varime kapustnicu vianocnu a nevianocnu😄 Vo vianocnej kapustnici u nas nesmie chybat samozrejme kysla kapusta,dalej pridavam susene hriby,jacmenne krupy,zvlast uvarene zemiaky,sladku smotanu a podla toho kolko nas je pri stedrovecernom stole tolko ks davam cesnaku a bobkoveho listu (take trosku cary 😊).Vianocna kapustnica je ale aj tak cimsi ina,aj ked ju obcas uvarim pocas roka nie je taka vybirna ako ta vianocna,ci uz je to tym ze drzime cely den post a konecne sa najeme 😄,alebo tym ze ju pomalinky varim velmi velmi dlho kym vsetko prichystam alebo jej vynimocnost dodava zrovna ten cas vianocny.A nevianocnu 😊 kapustnicu varim podobne,ale pridavam aj masove bravcove kosti a klobasku a nedavam slahacku.

Odpovedz
14. aug 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem pekne 🙂

Odpovedz
15. aug 2015
avatar

@1mirka1 Dakujem 🙂

Odpovedz
15. aug 2015
avatar

Dnes sa chystame na kapustnicu v kotliku, som zvedava prvy krat varime takto vonku 😁

Odpovedz
15. aug 2015