Chuť regiónu Gazdinky, kuchárky aj ich maminky každý piatok budeme zisťovať, aké jedlá sa v slovenských regiónoch považujú za dedičstvo kuchyne starých mám. Piatok zistíme a do budúcej stredy si jedlo aj uvaríme. Poďte so mnou hľadať poklady slovenskej kuchyne ale i tradičné recepty, ktoré sa v danom regióne považuje za tradičné, prečo sa práve toto jedlo v danej oblasti varievalo a stále varí. Skúsime na to prísť ,vysvetliť a možno aj navariť #chut_regionu . Ten, kto vyhrá jej nick, udáva ďalšie slovíčko o ktorom bude reč a varenie. Včera ako prvá výherkyňa vybrala jej milovanú "haruľu", Banskobystrickú a Zvolenskú chuťovkou. Všetci ju poznáme pod zemiakovou plackou .
Každý kto napíše do komentára Váš názov, región alebo oblasť, a ak vieš aj prečo sa tak volá,, nie je podmienka“ dostaneš ❤
Od dneska môžete začať variť váš tradičný recept na Haruľu do stredy, pridaj fotku a recept do svojho blogu označ #chut_regionu Štvrtok bude vyhlásenie najlepšieho receptu s jedlom. Prvé miesto 10 srdiečok, druhé miesto 6 srdiečok, tretie miesto 3 srdiečka.
Verím že prídeme na slová, názvy jedál, ktoré bežne jedávame ale nepoznáme a hlavne spoznáme chuť a nové recepty z regiónov. #srdiecko #chut_regionu
