icon
1 / 1
avatar

mozem poprosit recept vyzera uzasne

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

Poprosime recept ❤

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

Aj ja si prosim 😊

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

Aj ja si prosím, uzasne to vyzera... mnam 😊😊

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

Prosím recept, ďakujem... Koláčik vyzerá úžasne 🙂

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

Miri neprovokuj 🙂

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

Poprosím recept 😍

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

Aj ja chcem receept..dakujem..

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

Aj ja poprosím🙂

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

Poprosim receptik

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

Recept prosim

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

receptík prosím

Odpovedz
22. apr 2017
avatar
1mirka1
autor

@sonica ked musis tak musis🙂 sobotna pohodicka🙂

Odpovedz
22. apr 2017
avatar
1mirka1
autor

@valika67
@matebianka
@monika92
@valaska2015
@janina1007
@19ivet19
@atulienka30
@lucina33
@erinka123456
@lauraa
@zuzankastolarova velmi rada sa podelim 🙂 pridavam aj link aj cely recept , len ja som zamenila muku za polohrubu spaldovu , to iste mnozstvo ako je doporucene v recepte, cukor podla svoch chuti a moznosti individualne🙂
http://urobsisam.zoznam.sk/recepty/kremovy-bana...

Ingrediencie:
rozpis na plech 30 x 40cm
Piškóta:
6 vajec
6 PL kryštálového cukru
6 PL polohrubej múky
6 PL vlažnej vody
2 PL preosiateho kakaa
1 KL prášku do pečiva
štipka soli
Krém:
1 Zlatý klas
1 vanilkový cukor
250 g masla
150 - 200 g práškového cukru
3 väčšie banány
čokoláda na postrúhanie
Postup:
Bielka našľaháme so štipkou soli. Keď začínajú belieť, pridávame po lyžiciach cukor a zakaždým dobre prešľaháme. Bielka musia byt krásne tuhé, lesklé a metličky by mali zanechávať stopy. Na najnižších obrátkach zašľaháme žĺtka. Pridáme po lyžiciach vodu a opäť prešľaháme. Nakoniec už len jemne ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pre teplote 180 stupňov asi 15 - 17 minút. Po vychladnutí stiahneme papier a piškótu vrátime späť do plechu.
Zlatý klas s vanilkovým cukrom uvaríme v 350 ml vody. Uvarenú kašu prikryjeme potravinovou fóliou tak, aby sa fólia dotýkala všade kaše (nevznikne tak koža) a necháme vonku ochladiť. Maslo vymiešame dopenista s práškovým cukrom. Ochladenú kašu (musí byť rovnakej teploty ako maslo) prešľaháme mixérom a postupne po lyžiciach pridávame do vymiešaného masla. Zhruba 1/3 krému natrieme na upečenú piskotu. Stačí iba tenučká vrstva. Banány ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Krájame rovno na krém, husto vedľa seba, pokým pokryjeme celú plochu zákusku. Zvyšný krém podelíme po lyžiciach po celej ploche zákusku. Urobíme si viacej kopčekov na nakrájané banány. Potom opatrne a trpezlivo rozotierame krém tak, aby sme pokryli cely zákusok. Ide to trochu ťažšie, ale treba byť trpezlivý a rozotierať rovnomerne na menších plochách postupne. Nakoniec postrúhame čokoládu. Odložíme do chladničky zatuhnúť.

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

@1mirka1 my sme upiekli makove rohlicky 😀

Odpovedz
22. apr 2017
avatar

@1mirka1 Dakujem! 😘

Odpovedz
22. apr 2017
avatar
1mirka1
autor

@sonica sikovne😍

Odpovedz
23. apr 2017