icon
1 / 1
avatar

Ked sa nemýlim tak paštéta 🙂

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

goglila som a zase nieco dozvedela 🙂Terina je povodne obycajne lacne francuzske jedlo na hrubo spravena pastika z toho co bolo , ktore bolo ponukane namedznym robotnikom na gazdovstvach. Postupom casu sa zmenila na jedlo co sa podava v luxusnych restauraciach ,mozno preto ze priprava je zdlhavejsia a vysledok vyzera draho.Dobre je mat specialnu nadobu "terrine" a druhu nadobu na vodny kupel "bain maire" lebo terina sa pecie vo vodnom kupeli v rure.

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

poliekova misa z keramiky ale aj pasteta ktora sa v nej vyraba🙂 🙂

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Veru je to pašteka,ktora sa varí vo vodnom kúpeli,ale aj polievkova misa.Moja mama tak vola aj taký vanilkový puding,ktorý sa tiež varí vo vodnom kupeli 😉

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Pasteta pecena vo vodnom kupeli.Misa na polievku

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Polievkova misa

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

1.kovová alebo kamenna nádoba s pokrievkou
2.hotové jedlo-pašteta

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Polievková misa 😉 pokiaľ si dobre pamätám z hotelovky 😀

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

podla mna su spravne oba vyznamy...aj misa aj paštéta🙂

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Polievkovs misa s pastets

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Misa na polievku

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Teda polievkova misa a pasteta

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

ano polievkova misa to je

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

pôvodne lacné francúzske jedlo - nahrubo urobená paštéta

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

aj ja som si pomohla googlom 🙂

toto slovo pochádza z francúzštiny (fran. terrine) a uvádza sa pri ňom zatiaľ iba význam „polievková misa z keramiky“, či hlboká misa s viečkom. V súčasnej jazykovej praxi sa však do slovenčiny prevzal aj ďalší význam slova terina podľa francúzskeho výrazu terrine, ktorým sa pomenúva nielen keramická nádoba (polievková i na pečenie), ale aj jej obsah – paštéta, ktorá sa v takýchto nádobách pripravuje.

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

paštéta a aj pol.misa

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

pasteta

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Misa na polievku 😉

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Misa s pokrievkou aj jedno ktoré sa v nej vyraba- mäsová paštéta.
Vďaka bohu za Google 😁

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

je to hlboka miska s pokrievkou a od tejto misky to dostalo aj pomenovanie terina - a z jedla je to upeceny bochnik v tvare tejto misy z masa..

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Je to kovová alebo kamenná nádoba s pokrievkou, ja si pamätám, že tak sme volali misu na polievku 🙂 a tiež som našla,že to je aj paštéta.. Takže to ma asi viac významov..

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Nieco ako pasteta nie? 🙂

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Tak toto počujem priznám sa prvý krát Ale už som zas múdrejšia,že
Paštéta Ďakujem

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Terina je pojem, který označuje hlubokou mísu s víkem. Podle označení pro nádobu dostalsvé jméno i pokrm - terina je masová směs podobná paštice. - o pasteke som vedela, to s misku som čítala prvý krát 🙂

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Paštéta a nádoba na jej výrobu

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

miska s pokrievkou a paštéta

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Polievková misa a paštéta 🙂

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

terina je kameninova alebo kovova miska s pokrievkou, a taktiez pasteka

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

tak našla som že je to kameninová nádoba s pokrievkou na pečenie a tiež aj paštéta, tak hádam je to správne :o)

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Do teriny sa nabera polievocka uvarena🙂 ..... A druhy vyznam je pasteka

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

masova zmes podobna pastete a hlboka misa s pokrievkou na pecenie

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

Keramicka polievkova misa

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

pasteta a aj nadoba s pokrievkou na polievku

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

miska s pokrievkou a paštéta

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

masová paštéta z roznych druhov mäsa, pečene, pridáva sa do nej aj biele víno alebo ušľachtilý alkohol, smotaná, možu byť aj rozne druhy orechov a korenia ktorá sa pripravuje niekoľko dní- prvý deň sa marinuje, druhý deň sa pridá korenie, tretí deň sa pomaly pečie, zaťaží sa a nechá chladiť... aaach, ešte nikdy som ju nerobila, ale ten recept čo som vyguglila znel tak skvele, že to určite skusim... dakujem za rozširovanie kuchyrskych obzorov 🙂

Odpovedz
25. máj 2015
avatar

No a toto som si musela vygoogliť 😀 😖 takže v skratke je to paštéta hm?

Odpovedz
25. máj 2015
avatar
1mirka1
autor

@katy1111, @jankamin, @mirka1985, @retiazka, @mirka6789, @moncsi1987, @adulkam, @mishelinus, @lucinda7, @epsonka45, @dush, @hermiinka, @lunamati, @lucineckalu, @anency, @el_memento, @wampik, @lunedi, @linduska86, @henuskah, @myrca_m, @lubica69, @jaanik, @nathalis, @zararico, @janellina, @mary75, @zelka13, @sendy182, @kasyra, @bambi29, @mijadave, @ivveettaa, @fra, @riava01 Krasne ranko ,srdiecka sa rozlietali ano ,ako vzdy mate pravdu aj ,aj 🙂
Terina je povodne obycajne lacne francuzske jedlo na hrubo spravena pastika z toho co bolo , ktore bolo ponukane namedznym robotnikom na gazdovstvach. Postupom casu sa zmenila na jedlo co sa podava v luxusnych restauraciach ,mozno preto ze priprava je zdlhavejsia a vysledok vyzera draho.Dobre je mat specialnu nadobu "terrine" a druhu nadobu na vodny kupel "bain maire" lebo terina sa pecie vo vodnom kupeli v rure.
http://www.vyuzeno.cz/2013/01/terina-chutova-me...
Srdiečko na vas cakaj aj zajtra 🙂

Odpovedz
26. máj 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem a želám ti krásny aj keď upršaný deň🙂

Odpovedz
26. máj 2015
avatar

dakujem 🙂

Odpovedz
26. máj 2015
avatar

Mirka aj ja ďakujem ❤❤❤

Odpovedz
26. máj 2015
avatar

kujem 🙂

Odpovedz
26. máj 2015
avatar

Dakujem 🙂

Odpovedz
26. máj 2015
avatar

Dakujem

Odpovedz
26. máj 2015
avatar

@1mirka1 dakujem za modre ❤ a prajem krasny dnik 😉

Odpovedz
26. máj 2015
avatar

Ďakujem Mirka 🙂

Odpovedz
26. máj 2015
avatar

jeeej dakujem 🙂

Odpovedz
26. máj 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem 🙂

Odpovedz
26. máj 2015
avatar

@1mirka1 opäť potešilo a opäť ďakujem 🙂

Odpovedz
26. máj 2015