5759
13. nov 2018
174 

Ako si zregenerovať pleť....

Peeling AHA ovocnými kyselinami

Čo znamená chemický peeling AHA a BHA

Chemický peeling je veľmi starou vysoko účinnou metódou starostlivosti o pleť pomocou slabých až stredne silných organických kyselín.

Prvé poznatky o tejto špeciálnej kúre získali už Egypťania. Dnes sa používajú obzvlášť ovocné kyseliny (väčšinou organické kyseliny typu AHA a BHA). Tieto kyseliny v rôznej miere podráždia pleť. Po štádiu podráždenia nasleduje hojenie. Nové bunky vznikajúce pri hojení, nahrádzajú bunky poškodené, ktoré pred peelingom vykazovali ESTETICKÝ DEFEKT – trudovitá pleť po akné, povrchové vrásky, poškodenie pleti po nadmernom slnečnou žiarení.
AHA peeling je hraničným zákrokom na hranici kozmetického ošetrenia a lekárskej starostlivosti. Výsledok ošetrenia býva veľmi uspokojivý za predpokladu profesionálneho výkonu a Vášho zodpovedného prístupu po vykonanom AHA peelingu.
AHA peeling môže vykonávať iba odborne vyškolená kozmetička alebo lekár. Overte si, či je Váš odborník v starostlivosti o pleť držiteľom certifikátu pre AHA peeling.
Nová pokožka vyzerá po AHA peelingu lepšie a je zdravšia ako pleť pred peelingom.

Aké sú najčastejšie dôvody použitia AHA a BHA peelingu

  • poškodenie kože po nadmernom slnení s tvorbou vrások a nadmerným rohovatením
  • akné typu I a II s pustulami a komedónmi a trudovitá pleť
  • zmeny a posuny pigmentu (pehy, hypo a hyperpigmentácie po zápale alebo po opaľovaní) starnutie pleti

Chemický peeling AHA a BHA je bezpečnou lekársko-kozmetickou metódou, ktorá predstavuje hraničné ošetrenie medzi kozmetikou a liečivom.

Pôsobenie AHA a BHA na pokožku a zamšu

 

Ako sa na peelingové ošetrenie AHA a BHA pripraviť

Ošetrenie sa skladá z niekoľkých kúr povrchového AHA a BHA peelingu. 10 – 14 dní pred prvou kúrou je nutné používať prípravok G10 Zjemňujúca emulzia, ktorá významne znižuje riziko prípadnej nežiaduce reakcie. Emulziu treba používať 1-2x denne podľa odporúčania. Od začiatku užívania emulzie sa neopaľujte a používajte iba odporúčanú kozmetiku.

Ako prebieha ošetrenie AHA peelingom SynCare?

Ošetrenie sa vykonáva prípravkom G30 alebo G35 AHA obnovujúci peeling. Jedná sa o 30% alebo 35% roztok kyseliny glykolovej (pôvodom z cukrovej trstiny) upravený na optimálne pH. (Pri vybraných špecialistoch a pri lekároch môže byť ošetrenie vykonané aj koncentráciami 50% a 70% AHA obnovujúci peeling.) Aplikácia prípravku sa spravidla prejaví začervenaním a svrbením. Podľa reakcie pleti a typu kúry bude roztok po 3 – 7 minútach neutralizovaný a odstránený. Potom možný nepríjemný pocit na pokožke začne ustupovať. Po absolvovaní ošetrenia je nevyhnutné aspoň 2 dni používať indiferentný krém podľa odporúčania ošetrujúceho špecialistu a potom sa vrátiť k používanie G10 Emulzie. V tejto dobe je potrebné chrániť ošetrené miesta pred slnkom a akékoľvek nežiaduce reakcie oznámte špecialistovi.

5759
autor

Pre mňa je to super kozmetika 😍

13. nov 2018

Začni písať komentár...

Odošli