icon
41 / 241
Torta 53: Čokoládový korpus, tvarohovo šľahačkova plnka a jablkovo-višnový frutafil /4kg-26/ Ganache
avatar

frutafil kde nakupuješ?

Odpovedz
26. máj 2015
avatar
abriela
autor

@dida456 robim si ho doma. Recept je v druhom albume. Tu som robila tak, ze som si dala varit 2 jablka do stavz stavy z jahod. V troske stavy, vody som rozrobila 1 praskový puding. Pridala k jablkovým kuskom a uvarila. Do tepleho som vmiesala nakrajane jahody Obcas ich davam na vrch na plnku. Pridas este podla chuti cukor

Odpovedz
26. máj 2015
avatar

super nápady🙂 niekedy som korpusy kropila kompótovou šťavou alebo sirupom, ak som dala viac, korpus bol dosť namočený, az to nebolo dobre. Nemám sa aj v tomto prípade toho obávať, ze mi to ovocie ešte pustí šťavu, takisto aj frutafil presiahne do torty a bude to moc mokré??

Odpovedz
27. máj 2015
avatar
abriela
autor

@dida456 frutafiil je puding- zhustne ako zele, nenavlhci korpus, nepusti stavu z ovocia

Odpovedz
27. máj 2015
avatar

nezahusťuješ to klasickým vanilkovým pudingom či zlatým klasom? uz som z toho domotaná🙂))

Odpovedz
27. máj 2015
avatar

napr. na tejto torte si ako robila tie drobné kvietočky, všetko ručne modelované? to by som asi nedokázala, asi to chce veľa praxe, skúseností, ...

Odpovedz
27. máj 2015
avatar
abriela
autor

@dida456 ale kdeze tu su vykrajovacky

Odpovedz
27. máj 2015
avatar

A ešte jedna otázočka: z akej hmoty poťahuješ a modeluješ, ktorá je najlepšia, resp. s ktorou sa najlepšie pracuje?

Odpovedz
28. máj 2015