icon
55 / 214
vege miska - opekané zemiaky s kelom a paradajkami & pikantný hummus
avatar
adkat13
autor

...
na 1 porciu:
3 malé zemiaky
1/4 malého kelu
paradajky

zemiaky aj so šupkou povariť 10-15 minút v osolenej vode. vychladnuté nakrájať, osoliť, okoreniť a posypať sušeným chilli a osmažiť na troške oleja dozlata. pridať nakrájaný kel a pražiť cca. 5 minút domäkka. pridať paradajky a pražiť ešte cca. 5 minút. podávať s pikantným hummusom (cícer, olivový olej, citrónová šťava, cesnak, tahini, rímsky kmín, mletý koriander, kurkuma, mletá paprika).

Odpovedz
31. máj 2016
avatar

Odporucam ti vyskusat humus ochuteny harisou, prvy x som ho jedla na Krete, az po roku sa mi podarilo zistit, co v tom humuse vlastne bolo, uz som nan naucila snad kazdeho☺

Odpovedz
26. jan 2017
avatar
adkat13
autor

@oxiba ďakujem, skúsim 🙂 kde kupuješ harissu?

Odpovedz
26. jan 2017
avatar

@adkat13 kupila som ju pocas arabskeho tyzdna v lidli (kupila som hned 3 tuby), no myslim, ze ju maju i v marks&spencer (ten budu za chvilu rusit)

Odpovedz
26. jan 2017
avatar
adkat13
autor

@oxiba inak veľmi pekne ďakujem za tip na datle, zachránila si ma pred abstinenčným záchvatom 😂 vianočné zásoby mi už začali dochádzať a muž obišiel vo freshy všetky obchody, v ktorých sa dalo predpokladať, že by ich mohli mať (zelený obchodík, paleo, pikantes, špajza, araba...) a nikde nič. ale obchod s jablkami nám fakt nenapadol 🙂

Odpovedz
26. jan 2017
avatar

@adkat13 tak som rada, ze som ukojila tvoju zavislost😆

Odpovedz
26. jan 2017