189 / 214
    marocký zeleninový tažin
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 3 – 4 porcie:
    1 veľká červená cibuľa
    cca. 300g mrkvy
    cca. 300g petržlenu
    1 plechovka krájaných paradajok
    cca. 100 – 150g cíceru (uvareného)
    2 hrste hrozienok (prepláchnutých)
    1ČL mletého rímskeho kmínu + koriandru
    soľ + korenie
    150 – 200g kuskusu
    citrónová šťava
    100g smotanového jogurtu

    na oleji opražíme korenie, kým sa nerozvoní. pridáme cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájané na cca. 2 – 3 cm kúsky. necháme chvíľu pražiť a pridáme konzervu paradajok + 1 konzervu vody. varíme cca. 30 minút, kým nie je zelenina takmer mäkká. pridáme cícer a hrozienka a ešte chvíľu povaríme. osolíme, okoreníme a odstavíme.

    kuksus zalejem vriacou vodou (cca. 1 cm nad povrch), prikryjeme a necháme napučať. premiešame vidličkou, osolíme a ochutíme citrónovou šťavou. tažin podávame s kuskusom a bielym jogurtom, posypané petržlenovou vňaťou.

    7. okt 2016

    Adka, koľko gramov celozrnneho kuskusu mozem zjesť na večeru?

    29. okt 2016
    adkat13
    autor

    @lunkaa ja si všeobecne ako prílohu dávam 50g v surovom stave (kuskusu, ryže, quinoi, bulguru, cestovín). Ak už len udrzujes, tak kľudne aj 70-80g 🙂

    29. okt 2016

    @adkat13 veeeelmi pekne ti ďakujem!

    30. okt 2016