110 / 214
    baklažánový wrap so šošovicovou nátierkou
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    pre 2 osoby (4 ks):
    1 - 2 vajcia (podľa veľkosti)
    100 ml mlieka
    60 – 70g hladkej múky
    1 malý baklažán / cukina
    50g červenej šošovice
    50g (domácej) lučiny
    50g fety (nemusí byť)
    rukola
    olivový olej
    citrónová šťava
    1 ČL kurkumy
    soľ + korenie

    z vajec, mlieka a múky urobíme palacinkové cesto. osolíme , okoreníme a necháme chvíľu odležať. šošovicu (nenamáča sa) uvaríme domäkka, roztlačíme vidličkou (alebo rozmixujeme), zmiešame s lučinou a ochutíme citrónovou šťavou, kurkumou, soľou a korením. necháme vychladiť. baklažán nakrájame na čo najtenšie plátky, ktoré opražíme z oboch strán na troche oleja dozlata. osolíme a okoreníme. z palacinkového cesta urobíme 4 palacinky, ktoré natrieme šošovicovou nátierkou a naplníme baklažánom, rukolou a príp. rozdrobenou fetou. zvinieme a každú palacinku prekrojíme na dve časti.

    5. apr 2017