icon
61 / 214
tekvicový šalát s cícerom, brusnicami a fetou
avatar
adkat13
autor

...
na 4 porcie:
800g hokkaido tekvice
1 konzerva cíceru (240 - 260g)
80g sušených brusníc
40g mletých vlašských (alebo iných) orechov
200g fety / kozieho syra
olivový olej
rozmarín; soľ + korenie

tekvicu nakrájame na kocky (hokkaido nie je potrebné šúpať), premiešame s olejom, lístkami rozmarínu, soľou a korením a dáme na plech s papierom na pečenie. pečieme pri 200C cca. 35 - 40 minút domäkka a dozlata. ešte teplú tekvicu premiešame s mletými orechami. pridáme cícer, brusnice (vopred namočené a scedené) a rozdrobenú fetu.

Odpovedz
23. aug 2017
avatar
Odpovedz
23. aug 2017
avatar

A tato porcia z 800g tekvice vyjde pre kokych ludi?

Odpovedz
23. aug 2017
avatar
adkat13
autor

@lucique29 kukni prvú vetu 😉

Odpovedz
23. aug 2017
avatar

@adkat13 tento salat vyzera vyborne. Adka musi sa ta tekvica piect? Zda sa mi to dost neekonomicke 🙂 kusok hokkaida piect 40 min.

Odpovedz
23. aug 2017
avatar
adkat13
autor

@zirafienka asi tej otázke nerozumiem 😀 či sa musí tekvica piecť? no skús ju jesť surovú a uvidíš 😉

Odpovedz
24. aug 2017
avatar

@adkat13 adka, asi som to nedopísala, napadlo ma, či sa hokkaido nedá inak tepelne upraviť, napr. podusiť. Viem, že pečená je chuťovo lepšia🙂, nemáš skúsenosti s duseným. Mám napr. jedno zamrazené. Ale mám aj čerstvé, tp by som upiekla. Rcp. aj kombinácia s cícerom sa mi veľmi páči. Robila som podľa tvojho rcp. cícerovú nátierku a bola super. Ďakujem

Odpovedz
24. aug 2017
avatar
adkat13
autor

@zirafienka jáj, jasné, to mi nenapadlo, predsa len, ešte bolo skoro ráno 😝 jasné, uvariť aj udusiť sa dá, ale je to chuťovo neporovnateľné ☹ fakt, to si z tej varenej radšej urob dobrú polievočku, ale tento šalát by to podľa mňa úplne pokazilo 🙄
a keď ti vadí, že je to neekonomické, šupni spolu s tekvicou do trúby napr. koláčik 😀

Odpovedz
24. aug 2017
avatar

tak to aj bude, upečiem hokk., popri niečom, minule som robila z neho prívarok, ešte lepší ako tekvicový, pred dokončením som pridala trocha nastrúhanej cukety, tá sa rozvarila a nebolo treba zahusťovať múkou. Potom už len trochu smotany. Toto môžem jesť celé leto. Možno som Ti už písala, máš krásny album, rada ho listujem🙂

Odpovedz
24. aug 2017
avatar
adkat13
autor

@zirafienka mmm, prívarky môžem 🙂 ja som robila nedávno prvýkrát červenošošovicový a bol super 🙂 ďakujem za pochvalu😘

Odpovedz
24. aug 2017
avatar

@adkat13 jejda promin to som si nevsimla ach ja

Odpovedz
24. aug 2017
avatar

Výborný recept, akurát som ho dokončila. Ďakujem opäť za skvelú inšpiráciu 👍 teším sa na ďalšie

Odpovedz
25. aug 2017
avatar

Aj ja som dnes robila perfektny salatik

Odpovedz
25. aug 2017
avatar
adkat13
autor

@biancaneve @lucique29
teším sa baby 🙂

Odpovedz
25. aug 2017
avatar

Môj dnešný obed Aďka, ty si bohyňa, neskutočná kombinácia chutí, som najedená a predsa sa cítim ako pierko 🙂 A to som si myslela, že cuketová pizza bude u mňa topka 😀 Ale kým vyskúšam všetky tvoje recepty, tak tých topiek bude asi koooooopec 🙂

sticker
Odpovedz
31. aug 2017
avatar
adkat13
autor

@lucik216 och, ďakujem za krásny kompliment 😘

Odpovedz
31. aug 2017
avatar

Dalsie fantasticke jedlo z Tvojho albumu, ktore je uz nasou stalicou 👍 akurat peciem hokkaido. Dakujem este raz za fantasticke inspiracie 👏

Odpovedz
29. feb 2020