icon
86 / 214
pečené nové zemiaky s tvarohovo - cottagovým dipom
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
adkat13
autor

...
na 2 porcie:
8 – 10 stredne veľkých nových zemiakov (cca. 600g)
2 – 3 strúčiky cesnaku
1 – 2 PL olivového oleja
40g masla + 1 PL olivového oleja
hrsť čerstvých byliniek (petržlenka, oregano, tymián...)
2 ČL worcesterskej omáčky
150 – 200g jemného tvarohu
150 – 200g cottagu
zväzok reďkoviek
hrsť pažítky
soľ + korenie

do každého zemiaku urobíme opatrne priečne zárezy cca. 2 mm od seba tak, aby sme zemiaky úplne neprekrojili. olej zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a korením a zemiaky ním potrieme. pečieme pri 210C cca. 45 minút dozlata a dochrumkava. maslo vymiešame s olejom, worcestrom a nasekanými bylinkami a odložíme do chladu. tvaroh zmiešame s cottagom, nadrobno nakrájanými reďkovkami a nasekanou pažítkou, osolíme a okoreníme. zemiaky podávame s bylinkovým maslom a tvarohovo – cottagovým dipom.

Odpovedz
24. máj 2019
avatar

Boze tvoje zemiaky vyzeraju neskutocne dobre 😋🤩

Odpovedz
24. máj 2019
avatar
adkat13
autor

@katka_27 ďakujem 😘

Odpovedz
24. máj 2019
avatar
Odpovedz
24. máj 2019
avatar

@adkat13 luxusne zradelko...👍

Odpovedz
24. máj 2019
avatar

kocky, peciete tak, ze najskor cca 30 minut prikryte, potom neprikryte ?
ci od zaciatku neprikryte ?

Odpovedz
24. máj 2019
avatar
adkat13
autor

@nyusika od začiatku odokryté...

Odpovedz
24. máj 2019
avatar

dakujem 🙂

Odpovedz
24. máj 2019