21 / 214
    šošovicový "tatarák" s jogurtovými plackami
    adkat13
    autor

    ...
    na 4 porcie:
    150g červenej šošovice
    1 stredná cibuľa
    50g paradajkového pretlaku
    olivový olej
    soľ + korenie
    petržlenová vňať + pažítka
    100 – 150g fety

    200 – 220g hladkej múky
    200g bieleho smotanového jogurtu
    2 PL olivového oleja
    2 ČL kypriaceho prášku
    1 ČL soli

    nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na troche oleja dosklovita. pridáme pretlak a krátko opražíme, potom pridáme prepláchnutú šošovicu a zalejeme vodou. varíme kým nie je šošovica takmer rozvarená, v prípade potreby dolievame vodu. osolíme, okoreníme a necháme v chlade rozležať.

    z múky, jogurtu, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme mierne lepivé cesto, ktoré necháme min. 30 minút v chlade. potom ho rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na cca. 3 – 5 mm hrubú placku. opekáme nasucho na rozpálenej panvici z každej strany cca. 1 – 2 minúty do zlata. podávame potreté šošovicovým tatarákom a posypané rozdrobenou fetou a nasekanými bylinkami.

    12. apr 2021

    Robila som dnes a bolo to vyyborne👌😊

    19. apr 2021
    adkat13
    autor

    @melisssssa teším sa 🙂

    19. apr 2021