166 / 214
    batátový falafel
    Autor komentár zmazal
    adkat13
    autor

    ...
    na 3 – 4 porcie:
    240g batátového pyré*
    240g cíceru (1 konzerva)
    cca. 100g cícerovej / pšeničnej hladkej múky
    cesnak, rímsky kmín, mletý koriander
    soľ + korenie

    batátové pyré, scedený cícer a všetky koreniny rozmixujeme dohladka. v prípade potreby pridáme nálev z cícerovej konzervy. vmiešame múku a hmotu necháme min. 30 minút v chlade. potom z nej mokrými rukami tvarujeme guličky, ktoré pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 220C cca. 30 minút dozlata.

    *1 stredný batát pečieme pri 200C úplne domäkka. mierne vychladnutý ho ošúpeme a rozmixujeme na pyré

    15. júl 2021