adkatarabka
23. sep 2010

Zla doba

Včera zabilo auto v Košiciach mamičku na ostrovčeku, keď prechádzala cez cestu s kočíkom. Zase raz jeden "všemohúci" vodič na super veľkom aute si myslel, že môže všetko, aj jazdiť na červenú!

Bývam v Bratislave v Starom Meste. Mám 3-mesačného synčeka, s ktorým minimálne 6 x denne prechádzam cez Štefánikovu do parku (kto to pozná, vie čo je to za cestu). Stáva sa úplne bežne, že ma pustí jedno auto v jednom pruhu, ale v tom druhom si to ženú akoby som bola neviditeľná. Neviem, čo ešte viac, ako je žena s kočiarom by malo prinútiť vodičov, aby zastali.... Každý deň sa bojím, keď stojím uprostred tejto cesty, že si to niekto do nás napáli, pri nejakom obiehaní... náhoda .... hocičo. Samozrejme, najdú sa aj takí, čo zastavia hneď, bohužial ich ŠPZ nie je zo Slovenska :(

Najhoršie na tom je, že tento "môj" prechod pre chodcov je priamo pred POLICIOU! Áno! Ale ako sa hovorí, pod svetlom najväčšia tma. Policajti pofajčievajú vonku, alebo len tak stoja a vidia, že niektoré tie autá určite nedodržujú rýchlosť ani pravidlá .. a oni? NIČ.

Takže v akej dobe to žijeme? Keď si majitelia veľkých, drahých áut myslia, že pre nich pravidlá neexistujú. Že môžu všetko. Ak by sa im aj niečo povedalo, tak sa začnú ešte aj rozčulovať. A my? Nemôžeme nič. Lietať nás nenaučili, takže môžeme tak akurát tŕpnuť, aby sa nám nič nestalo.

Nedalo mi nenapísať, resp. sa niekde nevyjadriť, lebo pri pozeraní včerajších správ som mala zimomriavky a synčeka som si  tuhšie privinula, ako mi to prišlo ľúto.

A to už nehovorím o neohľaduplnom parkovaní na chodníku, že nemôžem s kočiarom ani prejsť .... ale to je už na inú tému.

Tak veľa šťastia mamičky.

velmi smutne,ale pravdive.
Aj mne nabehli hned zimomriavky,je to strasne. A nase zakony su este horsie. Ja mam dakedy taky hnev, ked to pocujem,ci vidim v spravach. Hrozneee,najhorsiie je, ze nikdo ani vo vlade,ani co sa tyka policie, pre to nic nerobi,aby sa konecne aspon daco zmenilo a aby ti, ktori sa hraju na frajeroch v ich naleasingovanych autach boli potrestani a mohli si konecne vstupit do svedomia.(ak vobec daake maju) Dakedy si myslim,ze uz ani nie sme ludia, spravame sa ako divoka zver, bez toho,aby sa clovek zamyslel ako kona a konal a ci treba pomoct , ci mat viacej porozumenia, ohladuplnosti,tolerancie voci druhym, chut pomoct slabsim, mensim, starsim.. doba sa ozaj velmi zmenila a je to stale horsie a horsie...
a len preto,ze podaktori sa hraju na to co nie su, doplacaju opät len nevinne zivoty ...velmi smutne

23. sep 2010

...bola som práve u rodičov. ktorí bývajú neďaleko tej križovatky a počula som ten treskot...ale netušila som, aká hrozná tragédia sa stala...až na druhý deň som našla na tom ostrovčeku svietiť kanahčeky...tak som si domyslela, čo mal ten rachot znamenať...a keď som si to prečítala v novinách...plakala som. Prechádzam tadiaľ často...a stále mám obavy. Môjho 12.roč. syna stále upozorňujem, aby sa pozrel či sa nerúti nejaké auto aj napriek tomu, že majú chodci zelenú. Včera tiež jedno auto prešlo na zelenú pre chodcov asi 10 sekúnd pred tým, než som vstúpila na cestu....

23. sep 2010

aj skody 120 su nebezpecne

23. sep 2010

je to strasne☹ ja byvam v UK a ked obcas idem na svk tak sa to neda porovnat ako neskutocne neohladuplny vodici su na svk.... v UK sa mi este nestalo aby mi auto nezastavilo ked som chcela prejst cez prechod... je to smutne co si my slovaci o sebe myslime...

2. okt 2010

@dzou tak to mas pravdu. vsade vo svete (teda, aspon kde som sa ja pohybovala) davaju chodcom prednost. A u nas????? Len tie zahranicne auta. a ked neda prednost ani policajt... tak to uz sa naozaj neda nic robit.

13. okt 2010

Začni písať komentár...

Odošli