@katkakostkova no, to mozes, ale keby som si ja pamatalA🙂)))) cokoladovy korpus, v Receptoch je na mramorak, takze v pohode moze byt aj ten, pokvapkany jahodovou stavou, táto plnka, v nej kusky jahod a okolo torty je cokotransfer, posledna vrhcna vrstva je parizska slahacka, v nej popichane cerstve jahody a medzi ne ozdoby z cokolady🙂
@filipkosaska nezabudni aj cukor🙂))
ja to varím naraz
@filipkosaska podla chuti, netusim, dávam od oka, ked je pre deti, tak viac, keĎ je pre dospelých tak menej...tiež záleží, či dávaš sladké ovocie k tomu, alebo kyslé..
@filipkosaska ochutnaj🙂))) ale asi dve na jednu smotanu, ale závisí aj od čokolády, lebo čím vyšší podiel kakaovej hmoty, tým je horkejšia
@filipkosaska mám🙂
@filipkosaska podľa potreby, ja nepoužívam
A ja sa este oytam..udrzi korpus? Krem urcite...ale toto? Dakujem.
@vladkaluckalukas nerozumiem otázke, neviem, čo sa pýtaš, Skús inak.
😂😂😂 skusim...chcem.plnit tortu...a ked na tu plnku polozim tretinu korpusu, ci je dost tuha ..bez stuzovaca..ze ho udrzi.
@vladkaluckalukas aháááááá, jasne🙂))) ja tak robím bežne, ale ak sa bojíš, tak pri ruke môžeš mať čokoládový CremeOle a ak sa Ti bude zdať riedka, prisypať🙂))
Dakujeeeem. Nemam Ole.crem ..bude musiet byt dobra 😂😂😂.
@vladkaluckalukas držím palce🙂
@aduskatt
@vladkaluckalukas babulky takže kludne môže ísť tato plnka do torty medzi korpusy?
Uplne kludne 😊😊😊
u nas je parizska plnka najoblubenejsia. ja nedavam do nej vobec cukor. ked dam sladky korpus, dzem...tak vynikne jej uzasna chut. a najradsej ju kombinujem so salkovou plnkou.
@veronika_domenova ako pre koho, pre dospelých nezvyknem ani ja, ale pre deti, keĎ použijem čokinu tak 55% trochu sladím......
Do 250 ml smotany na šľahanie( čm tiučnejšia, tým lepšie) nalámeme 150 gramov čokolády. Čokoládu používam aspoň 45%. Podľa chuti môžme dosladiť. Pokojne použite kryštálový cukor, on sa roztopí v hrnci. Na miernom plameni za občasného miešania. Zmes rozpustíme, minútku prevaríme. Po miernom ochladnutí dáme do chladničky. V chladničke necháme aspoň odem hodín. Ihneď po vytiahnutí z chladničky vyšľaháme. Šľaháme v tej istej nádobe, v ktorej bola zmes v chladničke.