aduš ... ja som práve dnes robila takýto krém.... kamoška mi poradila bielu čokoládu z kauflandu, lebo figaro nieje moc dobrá na tie krémy .... ja som teda kúpila takú za 0,69 .... a musím povedať, že mi ten krém teda moc nechutí, lebo tam strašne cítim tú čokoládu ... aká bielu čokoládu používaš Ty?
prave som ju dorobila- kedze somzabudla kupit dve cokolady a mala som doma len jednu milku tak som tam domiesala dve lyzice vanilkoveho cremeole a je skvela ta plnka- akurat sladka... ale vyslo mi na 20tku formu na dve prerezania a navrch tak poskromnejsie... (mala som len 200ml slahacku tak mozno to je tym)
@lienka1989 NIč sa nestane🙂
Mozem dat pod plnku napriklad vinickovy dzem alebo hocikay iny? alebo musi ist len ovocie?
@ividorkova čo si dáš do torty, to tam budeš mať🙂))
fakt som este nerobila taku tortu prvy pokus🙂) akurat peciem korpus a zajtra tento krem 🙂) ty by si mi co odpocurila dat co tak chuti super?
myslim s cim ten krem 🙂) ci si kupit zajtra ovocie alebo dzem alebo co davas ty?🙂) najcastejsie?🙂
@ividorkova ako hovorím, daj, čo Vám chtí🙂 ja to kombinujem rôzne, ale skôr s niečím kyslejším
aha o.k dakujem a este jedna rada idem potahovat totu z marsmelov ale figurky chcem spravit normalne z marcipanu co kupim bezne v potravinac mozem ich zafarbit beznou potravinarskou farbou?🙂)
@ividorkova z toho ich neurobíš určite, teda ak myslíš klasické potraviny a nie cukrársky eshop
Aha ok dakujem 🙂 tak ci si kupit ? Smartflex ?
@ividorkova ja na modelovanie svojim zákazníčkam jednoznačne odporúčam Smartfelx
Aha a kupujes uz zafarbene alebo dokupujes gelove farby a tak miesas ?
@ividorkova ja mám eshop, takže predávam🙂)) ale vloastne - kupujem si sama od seba😀 biely a farbím si, jedine, čo kupujem je čierny ak ho majú vo veľkosklade, ak nie, tak si farbím aj to
tato plnka je vhodna aj pod potah alebo nie?
@mafina1704 vyššie sa o tom píše
@demografka - nech sa páči - pokojne tam šupni ešte trochu vanilkového extraktu, alebo vyškrabkaj vanilkový lusk
@demografka tam ktosi pýtal s mascarpone🙂))
ale kľudne si urob bez mascarpone čistú vanilkovú🙂))) smotanu na šľahanie, vanilkový lusk, Creme Ole
@demografka no ak ani jogurt, tak potom už jedine pudingovomaslovú, ale tým sa zasa ja vyhýbam ako čert krížu😀
@demografka tak paráda, máš po starostiach🙂))) a keĎ nájdeš vanilkový jogurt s vanilkou máš vystarané🙂
250 ml smotany na šľahanie + 200 gramov bielej čokolády zohrejeme za obcasneho miešania - v podstate kým sa čokoláda nerozpustí. Dáme vychladiť, ideálne aspon 8 hodín. Vytiahneme z chladničky, pridáme 250 gramov Mascarpone, vyšľaháme. Odporúčam kupovať kvalitné mascarpone, ktoré ma aspon 82% tuku, 85% je ideálne. Táto plnka je úžasná v kombinácii s kyslým ovocím. Dobrú chuť