icon
30 / 52
Korpus z celých vajec
avatar

6 vajec, 250 gramov cukru, 220 gramov múky, cca 5 gramov PDP, trošku soli
Celé vajíčka, trošku soli a cukor šľaháme až do tuhej masy - mne to trvá na najvyšších otáčkach tak 5 minút. Do tejto masy pridáme múku zmiešanú s PDP. Múku pridávam metličkou, nezašľahávam mixerom. V rúre pečiem na 160 stupňov tak 40 minút. Samozrejme, čas pečenia závisí od toho, ako pečie konkrétna rúra. Upečený korpus je jemný, ľahučký.

Odpovedz
1. jún 2014
avatar

@aduskatt Akú múku....a aký cukor?

Odpovedz
1. jún 2014
avatar

@befana7 ja davam krystalovy a polohrubu, ale viem, ze davaju aj praskovy a hladku, takze ako je kto zvyknuty

Odpovedz
1. jún 2014
avatar

vyskúšame 🙂 Andrejka nemáš nejakú plnku tvarohovú aby sa neroztiekla, do takejto gulatej torty?

Odpovedz
1. jún 2014
avatar

@venny26 v albume zlepsovaky . megarychla plnka

Odpovedz
1. jún 2014
avatar

Ja takto robim ale slaham nad miskou z teplou vodou...takito korpus ibim na florida rezy

Odpovedz
1. jún 2014
avatar

@aduskatt co je prosim PDP

Odpovedz
9. jún 2014
avatar

@lachita Prasok do pečiva🙂

Odpovedz
9. jún 2014
avatar

jaaaj :DDD

Odpovedz
9. jún 2014
avatar

Prosím ta 🙂 koľko cm forme si ho piekla? D.

Odpovedz
26. jún 2014
avatar

@inzi_jozka toto je rozpis na 22- 24 cm

Odpovedz
26. jún 2014
avatar

@aduskatt dakujem 🙂

Odpovedz
26. jún 2014
avatar

ja robím 7 vajec, 210 hl. múky, 210 kr. cukru a korpus je tiež vynikajúci...bielka+cukor, potom žĺtka a nakoniec múka ... na tortu 26 cm a výška 6 cm.... (teda ak to tu môžem napísať) 🙂

Odpovedz
28. jún 2014
avatar

@adusa2774 napisat to tu mozes, ale prave tu ide o korpus, kde sa NESLAHA zvlast sneh🙂)) korpus, kde je sneh zvlast je napisany pri inom recepte🙂

Odpovedz
28. jún 2014
avatar

aha 😀 😀 😀

Odpovedz
28. jún 2014
avatar

na aky priemer formy vyslo to cesto na fotke ?

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

@kali010 cca 22 cm

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

dakujem za recept, vysiel vyborne

Odpovedz
21. dec 2014
avatar

@miri_1 za máličko, som veľmi rada.-))

Odpovedz
21. dec 2014
avatar

ako pozeram ten recept na vas korpus s priemerom tych 22cm ste pisali vyssie aku ma vysku forma?bo ja mam formu priemer 24cm a vysku tych 7,5cm tak aby mi to nevytieklo nedaj boze 🙂

Odpovedz
7. jan 2015
avatar

@monika1313 aj ja mám také vysoké formy.vytiecť nevytečie určite, toto je do 22cm, do 24ky ak sa dá toto množstvo, tak istoiste tiecť nebude

Odpovedz
7. jan 2015
avatar

@aduskatt ok 🙂a peciete ako dlho a stupne tych 150?

Odpovedz
7. jan 2015
avatar

@monika1313 všetko je napísané hore v recepte

Odpovedz
7. jan 2015
avatar

Vyzera ako bis ho piekla v silokonovej forme..mas skusenosti?mam okruhlu 20cm 6cm vysoku a chcem vnej upiect korup(piskot)ale este som neskusala

Odpovedz
11. jan 2015
avatar

používam teflonové alebo nerezové formy alebo posuvné ráfiky......

Odpovedz
11. jan 2015
avatar

Adka prosím ťa nemáš náhodou orechový korpus recept? :(

Odpovedz
20. aug 2015
avatar

@matkaras mozes pouzit kludne aj tento alebo hociktory iny a len tam vymen tretinu mnozstva muky za orechy☺

Odpovedz
20. aug 2015
avatar

@aduskatt a myslíš ze mam olej vynechať ak pridam orechy ci ?/🙂

Odpovedz
20. aug 2015
avatar

@matkaras ja davam, ale trochu menej

Odpovedz
20. aug 2015
avatar

@aduskatt ak to budem piecť v 24 cm forme výjde mi to v pohode na dva prekrojenia, alebo mám upraviť recept a piecť radšej z 8 vajec?

Odpovedz
31. okt 2015
avatar

Ešte jedna otázočka. Matkaras sa pýtala, že ak pridá orechy či má vynechať olej. Ja tam orechy pridávať nechcem ale v recepte nie je uvedené, že tam ide aj olej. Tak mám tam dať aj olej? Ak áno, koľko?
Formu treba vymastiť a posypať múkou, alebo stačí dať na spodok papier na pečenie?
Ďakujem.

Odpovedz
31. okt 2015
avatar

@bazalka01 olej tam môže a nemusí ísť, ak dáš, tak dve lyžice, na spodok stačí papier

Odpovedz
31. okt 2015
avatar

@aduskatt podaril.sa. Dakujem 💙 aj mne total lavej na pecenie

Odpovedz
11. máj 2016
avatar

@typa super🙂 paráda, šikovná si

Odpovedz
11. máj 2016
avatar

Neporadis mi ako vybrať korpus s formy aby bol taký pekný hladký? Ja s tým mám problém, vždy je taký odzobany 😞

Odpovedz
21. aug 2016
avatar

prosím ťa, môžem tento recept použiť aj na mramorak? dakujem

Odpovedz
8. okt 2016
avatar

@ynett nemyslím, že by mal byť problém, možno by som pridala do tej časti s kakaom málinko oleja navyše

Odpovedz
8. okt 2016
avatar

@aduskatt oki dakujem🙂

Odpovedz
8. okt 2016
avatar

@ynett za máličko🙂

Odpovedz
8. okt 2016