icon
20 / 52
Karamelová plnka
avatar

250 ml smotrany na šľahanie, 250 gramov tvarohu, 250 gramov mascarpone a 1 plechocku kondenzovaného skaramelizovaného mlieka dáme do misy, vyšľaháme a podľa potreby pridáme 1 vanilkový CremeOlé alebo želatínový stužovač zarobený podľa návodu na použitie

Odpovedz
1. sep 2014
avatar

@aduskatt no vyzera uzasne, a ta banova co si pridala bola fakt ze dobra, dakujem

Odpovedz
1. sep 2014
avatar

@lenka268 za máličko🙂)) aj táto je fakt že dobrá🙂))

Odpovedz
1. sep 2014
avatar

@aduskatt to isto je , skusim tiez najblizsie

Odpovedz
1. sep 2014
avatar

Mňam, je večer a ja zasa musím čítať takéto lákadlá.

Odpovedz
1. sep 2014
avatar

@hyta nuž, keď je vás tu najviac večer, čo už🙂)) cez tu niet nikoho, tak by to nemalo taký efekt😀

Odpovedz
1. sep 2014
avatar

mnaaaaaaaaam vyzera to dobre 🙂

Odpovedz
1. sep 2014
avatar

Adi, akurat som ho dala do torty, no neskutocna mnamka, taka som bola rada, ze mi este ostalo a mala som super dezert! 🙂)

Odpovedz
11. sep 2014
avatar

@sasettka veď ja len dobrotky sem dávam, buď vymyslené mnou, alebo minimálne oskúšané🙂)) táto je vlastná improvizácia🙂)) tak som rada, že chutí nie len mne

Odpovedz
11. sep 2014
avatar

ahoj porosim ta ta slahacka sa nemusi vyslahat zvlast?

Odpovedz
12. sep 2014
avatar

@joma36 ahojky, nie, nemusí, ale rovnako aj môže. Ja to nešľahám dopredu🙂

Odpovedz
12. sep 2014
avatar

@aduskatt ahoj....asi trošku blbá otázka, ale salko ide uvarené, však? kolko asi ho varíš? dakujem

Odpovedz
2. okt 2014
avatar

@anavila hore je napísané, že skaramelizované🙂))) nevarím, kupujem hotové🙂
ale keď som varievala, tak tri hodiny

Odpovedz
2. okt 2014
avatar

@aduskatt Dakujem za odpoveď, no ja sa v tom nejak extra nevyznám, ale mám doma kúpené dva obyčajné salka, tak by som ich rada využila. Tak preto sa pýtam, že ked ho uvarím, či skaramelizuje, či bude také ako to kupované hotové skaramelizované. Ďakujem.

Odpovedz
2. okt 2014
avatar

ponor celú plechovicu do vody, var cca 3 hodky, tak aby bola stále ponorená plechovica, potom vyber, nechaj vychladnúť a potom otvor, malo by bať karamelové

Odpovedz
2. okt 2014
avatar

Vborna plnka, ale nasi pistali, ze moc sladka. Ale kto lubi sladke, presladke, mozem len odporucit. Si talent Adka. A v kombinacii s bananom je super

Odpovedz
18. okt 2014
avatar

@katka26021974 dakujem🙂 Kati ale ja som postrehla v tortičkárkach, že si tam pridávala cukor mám pocit. Ja cukor nedávam, lebo karamel sám o sebe je sladký.nemám rada veľmi sladké a nepripadá mi presladená, ale je fakt, že to závisí od chuti jednotlivcov🙂

Odpovedz
18. okt 2014
avatar

@aduskatt adi, nie ja som písala, že do plnky žiaden cukor a v korpuse som ubrala z cukru, dala som o 50 gr menej. A idem si ku Tebe objednať, tak sa chcem opýtať, či si môžem prísť pre to aj osobne do tt. Ďakujem

Odpovedz
18. okt 2014
avatar

@katka26021974 aha🙂)) NO, treba ochutnať, ak sa zdá sladká, tak pridať tvaroh alebo smotanu🙂)))
Jasné, že môžeš prísť, dohodneme sa kedy🙂

Odpovedz
18. okt 2014
avatar

@aduskatt objednávka poslaná, kľudne to potom vymaž ak chceš. My ju už baštíme, inak je fajn ta torta. Len asi my sme na menej sladké

Odpovedz
18. okt 2014
avatar

🙂 ďakujem
ja nie som vôbec na sladké🙂))))

Odpovedz
18. okt 2014
avatar

@aduskatt prosim ta, tento pomer staci na aky velky priemer? dakujeeeem, vyzera uzasne. budem tortickovat a stale som riesila pribinacikovu, ale toto bude mozno este lepsia volba

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@onmaria cca na 28 cm dvakrát plnené

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@aduskatt super, dakujem, toto som chcela pocut 🙂

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@onmaria za máličko🙂

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@aduskatt ale predsa len ta este chcem poprosit o radu, skusala som pisat aj do tortickarok, ale zatial nikto neporadil..mozem jedlu oplatku dat priamo na tortu na krem? nebude to skarede nejake namokvane? resp. chcela by som robit bud.tuto karamelovu, alebo bananovu plnku a potrela by som nou samozrejme aj tortu po obvode, tak by som tu oplatku chcela nejak navrch nalepit. a este dalsia otazka - mozem s touto plnkou tortu ozdobit aj po bokoch, ci radsej nie? dakujem pekne

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@onmaria oblátku by som priamo na toto nedávala, je tam šľahačka, to by nemusela robiť dobrotu.......radšej nenatri vrchný korpus krémom, ale gélom pod obrázok a obrázok daj na to..........krém je dosť tuhý, ale ak by sa ti zdalo, že nie, že by Ti chcel z bokov tiecť, nie je nič ľahšie, ako dosypať CremeOle

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@aduskatt dakujem, tak to nebudem riskovat. a mozno nakoniec vykaslem na oplatku a cele to nastriekam kremom a bude. nechcem marcipan. kazdopadne, ten krem bude dobry na boky, hej? este som rozmyslala, ze by som dala navrch cokoladu a tu ozdobila kremom, co ty na to? pripadne, aku polevu odporucas? idem ti poslat srdco, si velmi ochotna dakujem

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@onmaria ďakujem za srdco🙂)))
čokoláda je fajn, na to môžeš dať krém hocijaký🙂

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@aduskatt dakujem, cokolada je klasika, min. rok som babam robila s fondanom, ale nejak to nechcel nikto jest, lebo ze je to sladke, tak som teraz stavila na cokoladu. este musim posmejdit, ako to urobit, aby bola krasne hladka. a najlepsie, keby je aj bleda, nie tmava. ak by si mala nejaky tip, prosim porad.

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@onmaria čokoganache z bielej čokolády🙂)), alebo si urob mantinely z bielej čokolády.......

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@aduskatt tu ganache som uz kukala, tam ide len coko, slahacka a trochu masla, hej? a jednoducho tu tmavu nahradim bielou coko a malo by to byt dobre, ci? ale tie mantinely..to co jeee?

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@onmaria maslo tam nedávam, pomer pri bielej je 3:1 a mantinely si pozri u mňa v zlepšovákoch

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@aduskatt takze tri diely bielej a jeden diel slahajdy? idem kuknut tie mantinely.

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@onmaria áno

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@aduskatt mantinely neviem kde su ☹ a prosim ta, este jedna - chcem robit jeden vacsi a jeden mensi kruh, teda poschodie. kazdy si naplnim, na mriezke polejem, potom posadim na seba.. mozno sa mi bude chciet spekulovat a jednu polejem bielou a druhu hnedou polevou, ale otazka - ci napr. mozem nasledne tu polevu topit? teda, ak mi zostane z nej, ci ju mozem este pouzit? dakujem

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@aduskatt a prepac, ak otravujem, ale pytam sa skusenej

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@onmaria jasné, môžeš
mantinely sú v albume zlepšováky, také čokoládové ondĺžniky na papieri na pečenie na fotke, sú v labume na pravej strane

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

@aduskatt tie mantinely neviem, radsej to nebudem riskovat, ale tak uvidim, zase, z jednej strany by to bolo jednoduchsie, teoreticky by som mohla plnit tie torty a lepit rovno jednu na druhu, dala zatuhnut, mantinely potom obtocila priamo na tie torty a horne casti by som len nastriekala kremom, aj tak by to mohlo byt dobre 🙂 ale tak tieto mantinely asi robit len z cokolady bez slahacky, ze?

Odpovedz
17. jan 2015
avatar

prosím ťa idem robiť orechový korpus a k tomu by som dala karamelovú plnku. dúfam, že sa to tak hodí. moja otázka je, doteraz som vždy dávala ovocie na plnku takže korpusy sa mi zvlhčili ovocím, sem sa asi nehodí žiadne tak čím mám pokropiť korpus? kávou? hodí s to? a ešte otázka budem robiť tortu priemer 25 cm. robievam väčšinou plnku dve smotany a dva tvarohy, tu ide aj mascarpone tak ako to znasobiť? dakujem za každú radu.

Odpovedz
23. okt 2015
avatar

@ynett ahojky, tento krém obsahuje aj tvaroh a smotanu na šľahanie, z toho si korpus nejakú vlhkosť vytiahne. Ak robiš orechový, tak na zvlhčenie je káva výborná voľba. Ak chceš ovocie, tak jahody, broskyne k tejto plnke idú výborne, ale nutne ovocie dávať nemusíš, ja osobne preferujem túto plnku bez ovocia. na dvakrát plnenú 25 cm Ti bude množstvo uvedené v recepte úplne stačiť, ešte Ti zrejme trošku ostane

Odpovedz
23. okt 2015
avatar

@aduskatt oki dakujem. Bude bez ovocia. Kava to poriesi. 🙂

Odpovedz
23. okt 2015
avatar

@ynett jasné, skvelá voľba🙂)))))) nech sa darí

Odpovedz
23. okt 2015
avatar

@aduskatt a este ma napadla otazka. Mozem do masloveho kremu pod potahovku sprcnut trochu tej kavy?

Odpovedz
23. okt 2015
avatar

@ynett môžeš, len daj pozor, aby si dodržala pomer viac masla ako tekutiny

Odpovedz
23. okt 2015
avatar

@aduskatt super. Bude to potom take kompaktne. Len trosku na chut a farbu by som tam chcela dat. Dakujem za vsetky rady.

Odpovedz
23. okt 2015
avatar

@ynett to môžeš v pohode🙂

Odpovedz
23. okt 2015
avatar

Ahoj prosim ta ake skaramelizovane salko kupujes? Dakujem

Odpovedz
20. nov 2015
avatar

@eliza333 ahojky, ja kupujem prioritne Condome, ak nemajú, tak Salko

Odpovedz
20. nov 2015
avatar

@aduskatt kde ho maju? Ja aom kupila skaramelizovane salko a teda nic moc ☹

Odpovedz
20. nov 2015
avatar

@eliza333 v Kauflande aj v Tescu som ho už videla

Odpovedz
20. nov 2015
avatar

Mnaaaaam ❤️

Odpovedz
24. jan 2016
avatar

@aduskatt v akej plechovke je prosim to Salko? Teda ho netreba uz varit?

Odpovedz
24. aug 2016
avatar

Prosím vás a hotovú plnku treba nechať v chladničke odstáť alebo môžem rovno plniť tortu?

Odpovedz
4. mar 2020
avatar

@janulik2306 kludne plniť

Odpovedz
4. mar 2020