akeber362007
3. nov 2012

Miško

Pred týždňom som bola s dcérkou v nemocnici ( v Leviciach ) . Boli sme tam štyri dni . Dcérka si tam našla kamaráta Miška . Bol o rok starší ako moja dcérka . Chodil k nám na izbu hrať sa a pozerať rozprávky . Miško je veľmi chorí , má choré srdiečko ( z rečí viem že čaká na transplantáciu ) . Preto je aj zrastom nízky a váži 14 kg ( keď som ho dávala sedieť na posteľ srdce mi pukalo ) . Nedokázal sa sám dostať do postieľky , pohyboval sa veľmi pomaly a často bol unavený . V ŽIVOTE SOM NEVIDELA TAK SMUTNÉ DIEŤA . Nerozprával až na tretí deň prehovoril ,len s mojou dcérkou . Keď som sa ho niečo opýtala , tak len sklopil smutné očká . Manželovi som kázala nech prinesie po synovi autíčka , vtedy mu na chvíľku zažiarili očká . Miško tam mal ešte jedného kamaráta Aďa (16 r. ) často sním sedával a komunikoval . Samozrejme Miško mlčal iba kedy vtedy prehovoril slovíčkom áno alebo nie . Keď Aďa prepustili zrejme sa nebol asi nestihol rozlúčiť s Miškom . Keď som videla malé útle telíčko s veľmi smutným pohľadom ako stojí medzi dvermi prázdnej izby ( izby Aďa ).......Keď nás prepustili ani mi sme sa s Miškom nerozlúčili bol v nemocničnej škôlke o poschodie nižšie . Chcela som mu priniesť keď sme išli s dcérkou na kontrolu hračky , ale Miško tam už nebol . Nie je deň aby som si na Miška nespomenula .....aj moja dcérka ho často spomína . Neviem prečo Miško nemal maminu pri sebe , možno jej to finančná situácia nedovoľuje . Keď sa za pobyt , stravu a dokonca je už zavedený aj príplatok na dieťa nad 3r . musí platiť a nie malá čiastka . Je to hanba , veľká hanba takto zdierať rodičov . Zistila som že Miško je z Pukanca neďaleko od nás , priezvisko má Majer. Moja dcérka raz zahlásila mami nedávajme mu autíčka kúpme mu nové srdiečko . Tak by som veľmi chcela , aby sa vedel Miško smiať .

Prosím všetky mamičky s veľkým srdcom , pre potešenie a  úsmev na tvári Miška o hračku či knižku o ktorú už vaše deti nemajú záujem , alebo tričko , pyžamko .....ktoré tak často potrebuje, keď je v nemocnici , potravinové doplnky , Granko , cereálie či sladkosť ....čokoľvek  ( nie finančnú hotovosť ). Miško je sám , nemá súrodenca . Je z veľmi chudobnej po novom L sociálne slabej rodiny . Všade už bežia vianočné reklamy , urobme spolu Miškovi pekné Vianoce . Ak Vás srdce zabolí a tento príbeh osloví a naozaj chcete pomôcť tu je adresa na ktorú sa môžete kontaktovať , prípadne balíček poslať .

Nájdete aj na FB

https://www.facebook.com/pages/Ter%C3%A9nna-soci%C3%A1lna-pr%C3%A1ca-Obec-Pukanec/408774285802257

A fotky v mojom fotoalbume , pod názvom Nemocnica .

Obecný úrad Pukanec ,  Danka Kalinová –Terénna sociálna práca . Telef . číslo 0904 676 222

Námestie mieru  11

Pukanec

93506

Na balíček treba napísať Miško .

Chcela by som sa všetkým mamičkám poďakovať za poslané balíčky ....posielate ich aj keď už skončili vianočné sviatky  🙂 a ono to tak vlastne aj tak má byť . Ľudia by nemali obdarúvať a byť k sebe milý len počas vianočných sviatkov ĎAKUJEM ! 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=555999697746381&set=a.523130147700003.121804.408774285802257&type=1&theater

to je velmi smutne:((

3. nov 2012

smutne:( ale snad sa najdu ludia ktorí pomozu...cez vikend prichystam balicek...

3. nov 2012

aj ja sa niečo pokúsim zriešiť a zaniesť do "puku" ...

3. nov 2012

Veľmi pekne Vám ďakujem .

3. nov 2012

krasne napisany smutny pribeh, radi by sme poslali balicek aj s nejakymi vecickami, len neviem odhadnt velkost resp vek maleho miska, je to velmi zlaty a statocny chlapecek, drzime mu palce

5. nov 2012

@mrs_z Miško je veľmi chudí podviživený váži len 14 kg veľkosť odhadujem na 116 ....a vďaka , veľká vďaka .

5. nov 2012

Začni písať komentár...

Odošli