aladdin
28. apr 2016

AKCIA: čierna farba! LEN JEDEN KUS! Ponuka platí do vypredania!Römer autosedačka First Class Plus 2016 AKCIA Cosmos black

Römer autosedačka First Class Plus 2016 AKCIA Cosmos black FIRST CLASS PLUS je autosedačka, která roste spolu s vaším dítětem. Umožňuje otočení proti směru jízdy až do 13 kg, bezpečné otočení ve směru jízdy od 9 do 18 kg a několik naklápěcích poloh pro zajištění pohodlí pro spící novorozence a zvědavá batolata

HLAVNÍ RYSY PRODUKTU

Špičková ochrana – ochrana proti bočnímu nárazu, kvalitní polstrování pásů a systém řízení náklonu
Integrovaná jistota – systém napínání pásu CLICK & SAFE®
Dokonalejší přizpůsobení díky inteligentní konstrukci – dvě možnosti poutání pásů při instalaci ve směru jízdy (pro různou délku bezpečnostních pásů), tenká základna pro lepší umístění ve vozidlech s vytvarovanými sedadly
Vhodná pro nejmenší děti – vložka pro novorozence a několik naklápěcích poloh pro dodatečné pohodlí a podporu
Prakticky zaměřený – snadno odnímatelný potah bez potřeby vyvlékání pásů
Snadný přístup – přidržovače popruhů
Prodloužená naklápěcí poloha, orientace proti směru jízdy – nejbezpečnější způsob cestování
Odlehčená – pro snadné přenášení mezi vozidly

Instalace

3bodový bezpečnostní pás

Ochrana proti nárazu

Hluboké, měkce polstrované bočnice
Výkonné hrudní podušky omezující pohyb dopředu
Systém řízení náklonu pro omezení pohybu dopředu

Pás

5bodový bezpečnostní pás

Sedadlo

Polohovací sklon po směru i proti směru jízdy

Směr instalace

Instalace proti směru jízdy od narození do 13 kg
Po směru jízdy od 9 do 18 kg

Detská autosedačka

Detská autosedačka je bezpečnostný prvok slúžiaci k zvýšeniu bezpečnosti prepravy detí. V Európskej únii bola povinnosť použiť autosedačku od narodenia do 36 kg a do 150 cm výšky dieťaťa uzákonená nariadením 2003/20 / ES.
Detské autosedačky rozdeľujeme do týchto tried:

zabudované zariadenia pozostávajúce z kombinácie popruhov alebo ohybných častí s poistnou prackou, nastavovacím zariadením, upevňovacím kovaním a v niektorých prípadoch s prídavnou sedačkou alebo ochranným nárazovým štítom, prispôsobenými na upevnenie vlastným integrálnym popruhom alebo popruhmi,
nezabudované zariadenia pozostávajúce z čiastočného zadržiavacieho zariadenia, ktoré, ak sa používa spoločne s pásom pre dospelých, ktorý obopína telo prepravovaného dieťaťa alebo zadržiava zariadenie, v ktorom je prepravované dieťa umiestnené, vytvára zadržiavacie zariadenie.

Sedačky sa delia podľa veľkosti (hmotnosti) detí, pre ktoré sú určené, do štyroch skupín označených číslicami 0-3. Niektoré sedačky kombinujú viac skupín. Hoci je udávaný rozsah hmotnosťou dieťaťa, nemala by hlava vyčnievať zo sedačky, preto sa odporúča prejsť na vyššiu skupinu aj skôr, než dieťa dosiahne limitnú hmotnosti.

Podľa spôsobu uchytenia do vozidla sa sedačky delí na upevňované pomocou bezpečnostných pásov a upevňované technológií ISOFIX. Existujú sedačky umožňujúce oba spôsoby prichytenia.
Skupina 0

Je určená pre deti od narodenia do hmotnosti 9-10 kg, teda zhruba až do 1 roka. Najčastejšie sa im hovorí ľudovo vajíčko. Ide o akýsi košík, v ktorom dieťa napoly leží. Tieto sedačky sa umiestňujú tak, že dieťa je vo vozidle umiestnené proti smeru jazdy, čo je podľa nárazových skúšok považované za bezpečnejšie polohu. Tieto sedačky možno umiestniť aj na predné sedadlo za predpokladu vypnutého predného airbagu.
Skupina 0 +

Je určená pre deti od narodenia do cca 13 kg, teda asi do roka a štvrť.
Skupina 1

Je určená pre deti do 18 kg, udáva sa cca 2,5-3 roky veku dieťaťa. Skupiny 0 a 1 majú vlastný, päťbodový pás na fixáciu dieťaťa.
Skupina 2 a 3

Je určená pre deti do 36 kg. Sedačka v tomto prípade slúži už len k zmenšeniu priestoru medzi sedadlom vozidla a bezpečnostným pásom, dieťa je upevnené bežným bezpečnostným pásom.

28. apr 2016