andraska
8. máj 2016
74 

Draha mama

Drahá mama,

Milujem ťa, pretože...

 ...si sa vždy postarala o to, aby som mala na sebe bundu.

„Máš bundu? Večer sa môže ochladiť.“ Ďakujem ti za to!

...dnes viem, že si skutočne vládla môjmu svetu.

Bránila si ma pred zlými chlapcami a aj nahnevanou učiteľkou. Bola si tam, kde som ťa potrebovala a vedela si, čo v tej chvíli chcem. Objala si ma a v hlave si myslela na to, ako eliminovať všetky tŕne z mojej cesty. Dnes viem, že bez teba by to nebolo také krásne, hoci to nebolo jednoduché.

 ...som našla druhú topánku.

Ďakujem ti za to, že si mala na všetko plán a vždy si vedela, kde čo máme. Kľúče? Lepiaca páska? Dokonca vieš, kde sa nachádza otcov skrutkovač. Mama má vždy dokonalý prehľad! Bez teba by sme všetci boli ako blúdiace ovečky a chodili do školy bez desiaty. A bola by nám zima. (Že ocko?)

...tvoje jedlo je to najlepšie na svete.

Áno, je to pravda, tešila som sa na to, keď budem môcť chodiť do drahých reštaurácií a vychutnávať si jedlo exotickej kuchyne. Aj doma si niečo ukuchtíme. Ale keď prídem k tebe a urobíš mi svoje jedlo, hoc by to mal byť aj chlieb s maslom, tak ma to dojme... Kombinácia jedla a tvojej lásky, to je to, na čo nikdy nezabudnem. Mama varí najlepšie!

...si môj najtvrdší kritik a najlepší kamarát.

Priznávam, aj na mojej strane je veľa chýb. Iba si podišla a povedala veci tak, ako to nedokáže nikto na svete. Aj to bolelo, aj padali slzy. Studené – to sú vtedy, keď si povedala pravdu. Viem, že si ku mne na 100% úprimná. Si moja najlepšia kamarátka!

Zdroj: Pinterest.com

...si vždy všimneš, keď potrebujem pohladiť.

Keď sa môj svet vykoľají a cítim sa, akoby som sa mala niekam schovať a nikomu nič nepovedať... Tak ma vieš povzbudiť. Ako to robíš? Viem, ty máš tie ruky, čo ma kolísali. Nikto ma preto tak nedokáže upokojiť ako ty... Ďakujem.

...bez teba neviem, že mám narodeniny.

Hoci mi už zrkadlo dáva nekompromisne najavo, že dospelosť je už dávno tu, bez teba to nie je ono. Nie je to samozrejmosť, že mi zavoláš. Spomínam na to, keď som fúkala sviečky na torte a ty si sa tešila, ako nikto na svete. Ten pocit dnes poznám aj ja. Bez tvojho daru života, by som tie narodeniny nemohla osláviť. Vrelá vďaka!

...si ma zdvihla, keď som to prehnala s alkoholom.

Tá hanba! Ale ty si len prišla a so strachom si ma vzala domov. Ten krik mi zvoní v ušiach dodnes. Dnes viem, aké to je báť sa o svoje deti. Dnes viem, že bez teba by to nebolo ono... Tvoja láska a neha, ale aj spravodlivý hnev ma vychovali k tomu, aby som už neopakovala hlúpe chyby.

...ma poznáš a aj tak ma miluješ.

Koľkokrát som ti dokazovala, že chcem byť niekým iným. Hľadala som svoje JA. Nie som podľa predstáv. Ale jedine ty si mi nespočetne veľakrát dokázala, že ma miluješ. A nie preto, aká som, ale len preto, že som.

...si.

Prídu dni, kedy budeš smutná zo staroby, vezmem ťa za ruku a budem s tebou s láskou do konca života. Budem vďačná za tento dar času a radosti, ktorý som mohla zdieľať s tebou. S veľkým úsmevom a obrovskou náručou plnou lásky, ktorú si vždy pre mňa mala, ti chcem len povedať, že ťa milujem, moja drahá mama.

veľmi pekné ...

8. máj 2016

niektore veci sa daju pochopit az ked sa same staneme matkami. vtedy zistime kolko pre nas nasa mama urobila

8. máj 2016

Začni písať komentár...

Odošli