icon
1 / 1
avatar

Nerobila som to ale mascarpone so slahackou bude lepsie ako samotna slahacka. Podla mna aj ked to chces v coko verzii tak uvar v slahacke cokoladu, horkej 100g na jednu slahacku, daj do chladnicky a na druhy den vyslahaj a k tomu pridaj mascarpone. E
Alebo na jednu slahacku daj 2 biele coko a ten isty postup.

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@muffinka8 ja som nasla aj verzia coko/karamel a laka ma spravit take a aj take... Len fakt rozmyslam, kolko to vydrzi, nech sa to nerozpusti s tym kremom dnu nez to stihnu zjest.

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

ja vymiešam 1 mascarpone a 1 šľahačku a 1-2 lyžice vanilkový cukor, podľa mňa nie je až taký mastný ako z obyčajnej šľahačky. Už som skúšala aj karamelový parížsky (urobíš karamel, cukru podľa toho aký sladký chceš, prileješ šľahčku, keď začne bublať a rozpustí sa karamel odstavíš. Necháš poriadne vychladnúť a nakoniec len primiešaš mascarpone) 🙂

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@anjelicek26 ked mas cas tak vyskusaj pre vas doma.

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@marika3678
@muffinka8 vdaka baby ste zlate, zajtra je tu den otcov, tak vyskusam 😂

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@anjelicek26 ja robim expresny parížsky krém na presne taketo malé a vzdy je to super 🙂

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@anjelicek26 a kludne do maleho košicka na mufinky

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@lara6 super to si ma potesila 😘 Chcem robit ovocne bowle a toto a hadam budu decka spokojne, doveziem im to na 12:30 ako dezert po obede myslim 😂

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

ja to plnim mascarpone so slahackou

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@lara6 aký je to expresný parížsky krém,robí sa inak ako klasický?

@anjelicek26 a ako budeš robiť tie malé pavlové?stiekať zo sačiku či lyžičkou?

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@adelusa sacikom urcite, ja robievam merinque tie malicke, toto je take iste, len iny tvar.

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@adelusa jednoducho roztopis čokoládu,necháš teosku vychladnúť ,zamiesas s uz vyslahanou šľahačkou a necháš vychladit trosku 🙂 hotovo

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@anjelicek26 robievam jednu šľahačku a jedno mascarpone, kus cukru a drzi to. Servirovala by som to v skolke v takych vacsich muffinovskych kosickoch alebo existuju aj take pevnejsie papierove akoby poháriky na muffiny ci cupcakes 😉

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

krem /slahacka ( aj ked prevarena) do skolky ? si si ista ? sa mi to nejako nepozdava..
inak to robim tiez podobne .... slahacka & cokolada + trchu kakaa prevari 7 cez noc v ladnicke a na druhy den vyslahat

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@gala79 u nas s toho dramu nerobia, mozes doniest cokolvek ;) Chcem to doniest uplne cerstve...

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@anjelicek26 tak Hut ab... ze sa ti to chce robit.. pre rodinu/ deti ok, ale taka velkovyroba pre skolku/ skolu, uz som to vzdala 🙂 uz len Blechkuchen ( vzdy chcu Butterkuchen) a dovi-dopo 🙂 sa toho teraz v juni napaces 🙂

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@gala79 tak pri prvom som motivovana, pri Saske uz asi budu stacit aj nejake velke chocolate chip cookies 😂

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

Treba do slahacky dat stuzovac a drzi krasne, peciem na objednavku, slahacka je krasna pevna

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@saminko3 ja ked dam stuzovac ma slahacka taku trolinka ja neviem - trpku? - prichut neviem ci mam zly stuzovac alebo to robia vsetky 😂

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

Môžeš vyšľahať napríklad aj mascarpone s malinovou šťavou, alebo s čokoládou- taká plnka sa dáva napríklad do makroniek ale aj so takýchto merinque kľudne môžeš dať.

Odpovedz
6. jún 2017