asmira
21. máj 2010

Nová funkcia: Kto ma spomína?

Stáva sa to pravidelne. V téme, do ktorej bežne nechodíš, sa spýtaš nejakej užívateľky otázku a potom musíš každý deň do tej témy chodiť aby si zistila, či ti už náhodou neodpovedala. Alebo odpovieš niekomu, ale dotyčný si to, žiaľ, nikdy neprečíta, lebo do tej témy nechodí on.

Ak prispievaš do viacerých tém a fotoblogov, za chvíľku stratíš prehľad kam si písala, čo si komentovala, kto na teba reagoval, kde sa čaká na tvoju reakciu atď.

Riešenie:
Hocikde v texte na fóre alebo v komentároch môžeš priamo spomenúť užívateľa, ktorého sa tvoj príspevok týka, a on o tom bude automaticky upzoronený.

Ako sa to robí?
Pred login užívateľa, ktorého spomínaš doplň zavináč (t.j. @). Takže namiesto aby si napísal "bob: tie nove zmeny sa mi nepacia ☹" napíš "@bob: tie nove zmeny sa mi nepacia ☹".

Načo je to dobré?
Na to, že ak takto zvýrazníš niekoho v správe, systém mu automaticky pošle upozornenie o tom, že ho spomínaš a kde ho spomínaš. Takže nemusí prehľadávať všetky fóra a komentáre vo fotoblogoch aby zistil, kde sa s ním snažíš diskutovať.

Príklad:
Ja som užívateľ viz a chcem reagovať na komentár užívateľa bob v jeho albume. Tak napíšem: "@bob a kde ste to kupili?". Bob sa prihlási o hodinu na stránku. V hornej časti sa mu zobrazí link "Kto ta spomína" s jednotkou v červenom rámiku. Klikne na to a zistí, že viz ho pred hodinou spomínal v kometnároch pri albume. Ďalším klikom sa bob dostane priamo na môj komentár.

Tipy, triky:

  • V texte môžeš zvýrazniť viacero loginov naraz, napr: "Rovnaké skusenosti má aj @viz, @bob a @janocka....
  • Login uživateľa píš vždy v základnom tvare.  T.j. "Páči sa mi album od @bob", nie "Páči sa mi album od @boba" - to by uporoznilo uživateľku boba a nie uživateľa bob
  • Pri každom príspevku alebo komentári pribudlo vpravo hore tlačítko "Odpovedaj", ktoré vloží zavináč aj login užívateľa automaticky do tvojej odpovede. Ideálne ak raguješ na niekoho s komplikovaným loginom - vyhneš sa zbytočným preklepom.
  • Odkaz "Kto ta spomina" sa ti prvýkrát objaví až keď ťa niekto spomenie - dovtedy ho tam nemáš.

 Prajem vám pekné "spomínanie" 🙂.

--viz--

Začni písať komentár...

Odošli