astarte123
8. sep 2016
108 

Škola volá

#eset #eset_parental_control #deti_a_internet

Už je to tu opäť, našim drobcom sa začína nový školský rok. Deti  sa s počítačmi a mobilnými zariadeniami kamarátia od malička a aj na základnej škole sa pre nich internet stáva neoddeliteľnou súčasťou školského života.

Je najmä na nás, na rodičoch, aby sme dohliadli na to, čomu sa deti po potulkách internetom venujú. Nemusíme na to však byť úplne sami. ESET má pre nás skvelú pomôcku - aplikáciu ESET Parental Control pre Android. V dnešnom článku si povieme aké možnosti nám ponúka.

Toto áno, toto nie

Vďaka aplikačnému a webovému ochrancovi môžete nastaviť, ktoré stránky môže dieťa navštevovať. Pomôžu k tomu vekové filtre a kategorizácia stránok. Zvolené stránky môžete zablokovať aj jednotlivo. Na nevhodný obsah upozorní prívetivá postavička, ktorá deti sprevádza počas ich celého pobytu na internete.

Deti sa chcú hrať

Nastavte deťom časový plán hier. Môžete im určiť kedy a koľko času smú stráviť hraním hier. Ak sa chcú hrať dlhšie môžu vás o to požiadať priamo cez aplikáciu ESET Parental Control. Časový plán môžete prispôsobiť aj režimu počas školských dní.

Niečo navyše

Aplikácia vytvára rodičom aj reporty, ktoré sumarizujú ako deti používali svoje mobilné zariadenia a akým online aktivitám sa venovali.

V prémium verzii máte taktiež možnosť skontrolovať polohu dieťaťa. Zobrazia sa vám všetky zariadenia dieťaťa, ktoré sú pripojené na internet.

Ak chcete dieťa na niečo upozorniť, alebo ho len tak pozdraviť napíšte mu rodičovskú správu. Kým si dieťa správu neprečíta, nemôže pokračovať v používaní zariadenia.

Pre ľudí z ESET je dôležité, aby používanie rodičovskej kontroly nenarušilo vzťah medzi rodičmi a deťmi. Preto dieťa vždy vie, do akej miery je sledované a koľko času na hranie mu ostáva. Na rodičoch ostáva už len vysvetliť, prečo je pre dieťa takáto ochrana potrebná.

Ak si myslíte, že Vaše dieťa nie je dosť veľké na to, aby mohlo používať všetky aplikácie a navštevovať všetky webové stránky, alebo že trávi "na mobile" príliš veľa času ESET Parental Control je pre Vás tým najvhodnejším riešením.

Ako chránite Vaše na internete vy? Využívate rodičovské aplikácie?

Jej to sa mi paci. A da sa to nastavit, ze napr. Na youtube moze byt 30minut a potom to stopne? Ci len hry?

7. sep 2016

@petka1701 áno, dá sa to nastaviť aj na youtube... rodič môže zaradiť stránky alebo aplikácie do kategórií - povolené, zakázané a zábava a hry ... poslednej kategórii je možné nastaviť denné časové limity 😉

7. sep 2016

Da sa stiahnut normalne? Cena?

7. sep 2016

@petka1701 http://www.eset.com/sk/domacnosti/produkty/andr... tu si môžeš stiahnuť cez web alebo cez google play aj pomocou QR kódu... základné funkcie sú zdarma, prémiové funkcie môžeš tiež vyskúšať na 30 dní zdarma... alebo si len v zariadení, kde chceš ESET Parental Control používať stiahni prostredníctvo google play, kde do vyhľadávania zadáš názov produktu, nainštaluješ, nastavíš a je to

7. sep 2016

Dakujem

7. sep 2016

kolko to papa systemovych prostriedkov?

7. sep 2016

@konikpo ak myslíš, koľko zaberá miesta - tak 15,75 MB ... ak nie, tak prosím bližšie vysvetlenie, nakoľko pre mňa je už pokročilá nočná hodina a ešte sa môžem aj na materskú demenciu vyhovoriť 😀

7. sep 2016

kolko app spapa ramky a vytazi CPU

8. sep 2016

aka je cena premium verzie po 30 dnoch?

8. sep 2016
8. sep 2016

@konikpo zisťujem v ESET 🙂

8. sep 2016

@konikpo Ahoj už mám odpoveď z ESET: Vytazenie cpu je max 10% cpu a priemerne 2% cpu. Maximalne vytazenie RAM je 50 MB a spotreba miesta na disku je priblizne 21 MB 😉

10. sep 2016

@astarte123 vdaka za odpoved ;)

10. sep 2016

Začni písať komentár...

Odošli