astarte123
11. nov 2016
417 

YouTube a deti

#eset #deti_a_internet #socialne_siete

Rozprávky k deťom neodmysliteľne patria. Obrovským zdrojom kreslených či hraných rozprávok alebo detských pesničiek je aj internetová stránka YouTube. Okrem obsahu, ktorý je vhodný pre deti sa tu však nachádzajú aj videá, ktoré by detské oči vidieť nemali.

Prečítajte si pár rád od ESET o tom, ako nastaviť YouTube pre deti:

 1. Obmedzený režim

Základným nastavením, ktoré YouTube pre rodičov ponúka je zapnutie obmedzeného režimu. Tento si môžete zapnúť v spodnej časti akejkoľvek stránky na YouTube. Filtrovanie obmedzeným režimom vzniká vďaka nahláseniu nevhodného obsahu užívateľmi, vekovým obmedzeniam a ďalším signálom.

2. Zoznamy videí

Aj keď je prehliadanie nových videí podstatou YouTube, je dobre keď môžete kontrolovať, aké videá deti sledujú. Môžete využiť možnosť vytvorenia zoznamov videí, ktoré sa budú deťom prehrávať. Ak je to však pre vás zdĺhavé, alebo ak deti väčšinou pozerajú videá na mobilnom zariadení stiahnite si aplikáciu YouTube Kids, ktorá je dostupná pre Android aj iOS alebo podobne zamerané aplikácie, dostupné aj u nás. 

3. Nevhodné komentáre

Okrem toho, že deti môžu naraziť na nie príliš vhodné video, môžu si prečítať aj komentáre k videám. A ako poznáte sociálne siete, viete že aj medzi komentujúcimi sú osoby, ktoré sa nevyjadrujú vždy slušne. Aby si vaše deti nečítali tieto "skvosty" môžete skryť všetky komentáre vďaka doplnku dostupnému pre prehliadač Chrome. 

4. Blokovanie

Ak počas prehliadania videí na YouTube narazíte na užívateľa, ktorého videá sa vám zdajú nevhodné pre vaše deti, môžete ho zablokovať. Návod na to, ako zablokovať nevhodného užívateľa nájdete v centre pomoci Google v sekcii YouTube.

5. História prehliadania

Keď chcete mať predsa len väčší prehľad o tom, aké videá si vaše deti prezerajú, skúste si vytvoriť rodinný účet. Vďaka tomu by ste mohli v histórii kanálu sledovať všetky videné videá. Históriu vyhľadávania aj prehliadania nájdete priamo v hlavnom menu účtu na YouTube.

6.  Obmedzenie času

Pokiaľ ste už všetko nastavili tak, aby sa vašim deťom zobrazovali len vhodné videá, ostáva vám už len jediné - kontrolovať čas, ktorý deti sledovaním videí strávia. Šikovným pomocníkom pre Vás môže byť rodičovská aplikácia ESET Parental Control, v ktorej môžete nielen limitovať celkový čas strávený internetovou zábavou, ale aj konkrétne časové rozmedzie.

Pozerajú vaše deti rozprávky na YouTube?

youtube Kids "nie je vo vašej krajine k dispozícií 😔"

11. nov 2016

@bejatrica ešte je jedna podobná aplikácia, ktorá je dostupná: https://play.google.com/store/apps/details?id=i...
rozprávky sú v nej roztriedené podľa druhu a sú v rôznych jazykoch

11. nov 2016

@astarte123 ďakujem 🙂

11. nov 2016

Začni písať komentár...

Odošli