babatkoling
3. júl 2018
371 

Ako funguju nase posty...

     Pre vsetky maminy, ktore si potrebuju doplnit vedomosti o tom, ako to s tymi nasimi postami funguje, co cakat a co naopak neocakavat... Prosim bez komentarov o tom, ako sa balicky stracaju, byvaju znicene a pod. Ja osobne som za moje styri roky nemala jediny balicek strateny alebo poskodeny, poslala som ich cez tisicku... Vzdy je to o ludoch a ja nepopieram, ze sa nieco stratilo / znicilo, o tom ale nie je moj clanok.

     Obycajne postovne - na zodpovednost kupujuceho, tieto zasielky / balicky sa nedaju dohladat v systeme... Ak mate stastie na dobru veducu posty, vzdy sa da podat reklamacia. Opat z mojej vlastnej skusenosti - posta reaguje na staznosti. V mojom pripade bola skoda dokonca zosobnena dorucovatelke (netykalo sa to balickov ako takych).

     Doporucene postovne  - prijemca je povinny podpisat prevzatie zasielky, zasielka ide so sledovacim cislom. Ak Vas postarka doma nezastihne doma, nie vzdy necha oznamenie vo Vasej schranke. Ak ocakavate doporucenu zasielku, ziadajte si podacie cislo, najma ak zasielku / oznamenie nemate do cca 5 pracovnych dni.

     Baliky - daju sa poslat domov na adresu alebo na postu, vtedy si pre ne musite zajst. Posta NEDAVA uz dost dlho zlte listky. Opat, ak ocakavate balik, ziadajte si podacie cislo, najma ak balik / oznamenie nemate do cca 5 pracovnych dni.

Pri doporucenych zasielkach ako aj balikoch je mozne zadat Vase mobilne telefonne cislo a / alebo mailovu adresu. Pri balikoch na postu je to POVINNE - pride Vasm sms o tom, ze je Vas balik doruceny na Vasej poste. Prosim, ak chcete balik poslat na postu - napiste tieto udaje predavajucej, ulahcite jej aj sebe patranie po balickoch. Ja som dost casto v casovom strese a doziadavat povinne udaje na balicek na postu je pocas mojho kratkeho pobytu na SR narocne (vdaka kupujucim, ktore nemaju sajnu, ze je to povinne a pre istotu reaguju velmi pomaly). Zvykla som uviest moje mobilne cislo na balicek a ked mi pride sms - preposielam sledovacie cislo kupujucej do spravy. 

     Takze spatne zhrnutie poznatkov...

     Cakate zasielku / balicek, ktora este neprisla? V pripade obycajnych zasielok zvazte velkost zasielky - vojde sa do Vasej schranky? Ak nie, NECAKAJTE oznamenie / zlty listok, posta ich uz nedava. Zajdite si na postu spytat sa. V spolupraci s predavajucou mozete ziskat udaje o velkosti / farbe zasielky, ja napriklad bezne posielam farebne balicky (recyklujem obalovy material).

     Cakate doporucenu zasielku / balicek? Ak neprisla v rozumnom case a neuviedli ste mobil / email, ziadajte si podacie cislo od predavajucej. Ak cakate balicek na postu a zadali ste telefonne cislo - skontrolujte si spravy. Opat z vlastnej skusenosti - smsky z posty posielaju bez problemov. Je to automaticke, nerobi to postarka sama, akonahle sa zasielka zaregistruje po prichode na Vasu postu, system odosle na zadane cislo sms. 

     Posta drzi zasielky pre Vas na poste maximalne 18 dni, toto sa da predlzit / skratit, pripadne sa balicky podane cez eph daju bezplatne jeden krat doposlat na inu adresu (ak ste napriklad odisli s malunkavcami na mesiac k babke). 

     Vo vsetkych pripadoch plati - nedajte sa odbit a zvazte vsetky moznosti. Vsetci sme len ludia, aj ja, aj postarky, aj moje kupujuce. Ak by v pripade doporucenych zasielok / balickov vsetko ostatne zlyhalo - nedorucene / nedorucitelne balicky sa skladuju v Trnave. Zatial som nemala potrebu riesit ziadnu 'nedorucenu' reklamaciu, takze k tomu snad nikdy nebudem musiet pisat svoje skusenosti...

     Ak mate cokolvek konstruktivne na doplnenie, nech sa paci.

... a raz sa naucim aj ako normalne naformatovat clanok na konovi, sorry za odseky, nenasla som sposob, ako to pekne upratat...

3. júl 2018

Je dobre vidiet/vediet veci z oboch stran 😉

3. júl 2018

Ešte by bolo vhodné popísať článok - hodinové čakanie v rade na pošte v okresnom meste,kde z ôsmich prepážk robia dva jedna na zásielky a druhá na šeky

3. júl 2018

@irusa ja viem, preto sa velkym postam vyhybam. Spadovo patrim pod velku sidliskovu postu ☹ Ja mam to stastie, ze chodim na malicku dedinsku postu, kde je postarka naopak vdacna za moje zasielky, lebo z osadenstva dediny svoje minimalne obraty neurobi... Je to opat o ludoch...

3. júl 2018

Začni písať komentár...

Odošli