
prosim Ta, kedy si to stihala takto pisomne zdobit? neverim, ze som taka neschopna a nedokazala by som si najst cas?🙂)))
@katarinamaj jasne, ze by si si ho nasla.. sofi asistovala a hovorila mi mena vsetkych 🙂 ale pre istotu som si to vyhladala aj na nete, aby som na niekoho nezabudla. aj pani ucitelky mali svoje pernicka.. dievcata pisane cervenym, chlapci zelenym 🙂)) to ma tak napadlo..kedze sof je pred vianocami.. taaak kraaasne to rozvoniavalo 🙂 a boli veeelmi chutneee... 🙂) mali veeelky uspech 🙂 a urcite to stihnes aj ty.. robila som to tymi hotovymi farebnymi zdobitkami z tesca.. je tam biela, zlta, cervena a zelena farba.. a super sa s tym ozdobuje 🙂))
@zuzin78 ten panacik je z takeho mixu formiciek..asi 50ks.. co som si kupovala este ked som bola prvykrat na zaskoleniv DE.. v r. 2005 🙂).. ano..ma urcite viac ako 10cm..mozem ti ho odmerat,ked ho peto najde a prinesie 🙂)) a ja som to nikdy nemerala.. ked si pozries tie kittynky.. tie som fotila neupecene.. tak asi taka vyska.. 🙂).. to je medzi poslednymi fotkami.. 🙂)
@malvina8 paci sa.. je to skutocne jednoduche 🙂.. pecieme pri 160-170st. kym napovrchu jemne nezhnednu.. rada posuvam, my sme s nim velmi spkojne... su vyborne,.. vonave emoticon a makkucke.. aj ked jedna mamina mi napisala.. ze ked ich ona urobila, boli tvrde..ale ze vyvalkala na 3mm .. to je strasne tenke.. ja podla mna o dost hrubsie robim.. je to vidiet na tych kittynkach.. o fotku skor emoticon.. take normalne.. nikdy som to nemerala.. a su makke aj hned po upeceni aj na druhy den aj stale.. skladujem ich v plechovici 🙂.. medu davam 15dkg.. lebo sa mi zdali malo sladke.. ostatne ako je v recepte 🙂 nezabudnite do druheho dna nechat cesto v chladnicke odlezat 🙂
MEDOVNICKY MACKA PUSIKA emoticon
4vajcia
25dkg praskoveho cukru
10dkg medu
5dkg masla alebo hery
1lyzicku sody bikarbony
1lyzicku skorice
1 balicek medovnikoveho korenia
60dkg hladkej muky
najskor opatrne pri nizkej teplote zohrejeme tuk s medom, pridame ostatne suroviny a vymiesime cesto.. z cesta si uhnietieme bochnik, obalime foliou a nechame do druheho dna v chladnicke odpocivat, z cesta vyvalkame tenku placku a pusteme sa do vykrajovania, vykrojene medovnicky potrieme rozslahanym zltkom a ozdobime mandlami, brusnicami, hrozienkami, kokosom, po upeceni este mozeme medovnicky pomalovat cukrovu polevou - vyrobime ju z 1/2 bielka a preosiaeho praskoveho cukru, cukru dame Tolko, aby poleva bola husta presne tak, aby pomaly stekala, bud ju naplnime do igelitoveho vrecka, na ktorom odstrihneme malicky roztek alebo si kupime specialne vrecusko na polevy s ktorym sa ovela lepsie pracuje - ja osm pouzila farebne zdobitka Dr. Oetker emoticon v nemecku maju super styri farby v baleni.. zlta/modra/cervena/zelena... na svk je ich dostat v kombinacii zlta/zelena/cervena/biela 🙂
DOBRU CHUT 🙂 !!
@malvina8 zlataaa 🙂 velmi pekne dakujem.. myslim, ze v dnesnej dobe knihu nikto neoceni, ked je vsetko v elektronickej podobe dostupne 🙂 .. ja by som sa nato dala.. len by to chcelo okolo toho dobre PR🙂.. a nejakeho schopneho manazera... prip. niekoho.. kto tu knihu na trh pretlaci 🙂.. dakujem vsak za uznanie.. mozno budem od konca jula po RD nezamstnana.. tak nadide ten spravny cas... 🙂
krásný 🙂 mňam