icon
112 / 465
..po roce vaaaanoce.. vaaanoce prichaazejiiii :))) ...
avatar

to uz???

Odpovedz
4. nov 2013
avatar

@haanca jaaj..to je dlhy pribeh 🙂 jedna mamicka odo mna chcele recept.. a potom mi tvrdila, ze su tie medovniky tvrde 🙂))..tak som ich teda upiekla opat presne podla toho receptu.. a tie nase su stale makke.aj hned po upeceni, aj na druhy den.. tak neviem, kde sa stala chyba 🙂))))) xii.. ale ku kave su supeer.. ani som ich neozdobovala .))) a aj baby ich do seba praskaju.. najma vcera im extra chutili.. ked z nich vonal cely byt .))))))))

Odpovedz
4. nov 2013
avatar

@baby2008 a to je z celozrnnej muky?

Odpovedz
5. nov 2013
avatar

@nadulka88 nieeeeeeeeeeeeee.. ja take ZDRAVE potraviny nepouzivam🙂))... to je tam pernikove korenie a asi skorica to robi..tie bodky .))) taketo neozdobene chutia aj tak najlepsie .))

Odpovedz
5. nov 2013
avatar

@baby2008 jaaaaj 😅 lebo som myslela prave na tie bodky 😀 vyzeraju ako starecke skvrny 😀 😀

Odpovedz
5. nov 2013
avatar

@nadulka88 hehee.. no domyslela som si.. nemecke pernikove korenie asi🙂 xiii...

Odpovedz
5. nov 2013
avatar

Ahoj nemohla by si mi posunut recept, ja uz roky hladam dobr recept, no stale nic😉

Odpovedz
8. nov 2013
avatar

aj ja by som rada receptík

Odpovedz
14. nov 2013
avatar

@savinka1
@pusinqa
dievcata, rada posuvam, my sme s nim velmi spkojne... su vyborne,.. vonave 🙂 a makkucke.. aj ked jedna mamina mi napisala.. ze ked ich ona urobila, boli tvrde..ale ze vyvalkala na 3mm .. to je strasne tenke.. ja podla mna o dost hrubsie robim.. je to vidiet na tych kittynkach.. o fotku skor 🙂.. take normalne.. nikdy som to nemerala.. a su makke aj hned po upeceni aj na druhy den aj stale.. skladujem ich v plechovici 🙂.. medu davam 15dkg.. lebo sa mi zdali malo sladke.. ostatne ako je v recepte 🙂 nezabudnite do druheho dna nechat cesto v chladnicke odlezat 🙂

MEDOVNICKY MACKA PUSIKA 🙂

4vajcia
25dkg praskoveho cukru
10dkg medu
5dkg masla alebo hery
1lyzicku sody bikarbony
1lyzicku skorice
1 balicek medovnikoveho korenia
60dkg hladkej muky

najskor opatrne pri nizkej teplote zohrejeme tuk s medom, pridame ostatne suroviny a vymiesime cesto.. z cesta si uhnietieme bochnik, obalime foliou a nechame do druheho dna v chladnicke odpocivat, z cesta vyvalkame tenku placku a pusteme sa do vykrajovania, vykrojene medovnicky potrieme rozslahanym zltkom a ozdobime mandlami, brusnicami, hrozienkami, kokosom, po upeceni este mozeme medovnicky pomalovat cukrovu polevou - vyrobime ju z 1/2 bielka a preosiaeho praskoveho cukru, cukru dame Tolko, aby poleva bola husta presne tak, aby pomaly stekala, bud ju naplnime do igelitoveho vrecka, na ktorom odstrihneme malicky roztek alebo si kupime specialne vrecusko na polevy s ktorym sa ovela lepsie pracuje - ja osm pouzila farebne zdobitka Dr. Oetker 🙂 v nemecku maju super styri farby v baleni.. zlta/modra/cervena/zelena... na svk je ich dostat v kombinacii zlta/zelena/cervena/biela 🙂

DOBRU CHUT 🙂) !!

Odpovedz
14. nov 2013
avatar

Dakujem🙂 peciem tento rok urcite tvoje.... Uz teraz sa tesim🙂

Odpovedz
15. nov 2013
avatar

@savinka1 dufam, ze budu chutit.. to je recept z detskeho casopisu macko pusik 🙂 moja mama robi chutovo vyborne aj s orechami..ale su tvrde ako kamen.. tieto nam aj pre deti vyhovuju 🙂))

Odpovedz
15. nov 2013