@cziriova petka.. no super. ja som to dnes tiez oplachla.. vcera to bolo v tej soli..len to pustilo krv..tak som to umyla.. a nanovo nasolila 🙂 hahaa.. a dobry napad s tym porcovanim.. a teda dusenim v hrnci.. takze na sporaku, nie v rure, vsak? 🙂.. sa mi zdalo, ze sa to nekonecne dlho pieklo..mala 3kg... a asi aj 3,5h som ju piekla.ale bola vyborna..asi moja druha v zivote.xii.. 🙂.. treba si obcas urobit radost..raz som piekla hus.. uz nikdy viac.. boze.. ved tomu ani 5h nestacilo!! 🙂)) to treba ist na husacie hody galikovi do grobu..xixiiiii 🙂))
je to rýchlejšie najskôr na sporáku a potom v hnci a hlavne vtedy máš istotu že bude celkom mäkulinká,darmo babky to vedia.Inak tak isto sa robí aj hus.Nám v poslednej dobe mamina vždy dá asi 8 stehien takých ako slon a sadlo tak pečiem iba to a vlastne oškvarky,ale máme dosť.Muž zje jedno stehno a ledva pachtí,k tomu hnedla,kapusta a k oškvarkom s mastičkou lokše a občas upečiem aj pečienku.Ale nerobíme to často možno raz za dva mesiace,sa vždy smejeme ,že dobrá diéta 🙂Ale aj tvoja vizerá super 🙂
@zuzin78 my ju tiež robíme občas,len tým,že je domáca,je riadne vypasená a ak by sa nepodusila ,neviem či by sa tá masť tak upiekla,koľko ľudí toľko chotí,ja keď som piekla prvý krát som ju nepredvarila a bola tiež fajn,iba to trvalo hrozne dlho a nebola až taká chrumkavá,lebo tá masť sa tak nevedela vytopiť.Pri kupovaných je to ok,tie sú neni také vypasené medvede 🙂
@baby2008 a prečo sa majú krídla odseknúť, tak urobila by som z nich vývar, ale aj tak, ....🙂 mam v mraziaku kačku sa tiež na nu chystam🙂)))) a keď si mliekom potierala tak viackrát pocas pecenia, ci len jedenkrát? lebo @cziriova pisete, ze podlejete trochou mlieka...aj to potom nako este potierate ci uz nic s tym nerobite?🙂)) dakujem zienky za odpoved:_)
@katarinamaj no ja dám trochu mlieka,ale naozaj iba trochu,možno jedna veľká lyžica,závisí od veľkosti kačiče a najskor dusím v hrnci keď je už tak na polovicu mäkká naukladám na plech a potom pečiem a už iba otáčam,preto ju netreba potierať.Ku koncu už potom neotáčam iba pečiem aby bola chrumkavá,v mojom fotobloku mám jednu aj odfotenú-teda iba stehná 🙂
@katarinamaj katka..ja som si to nahodne vygooglila 🙂 a je to tak fajn.. lebo aspon neboli vysusene.. haha.. a ja som aj polievala.. podlievala menej..lebo ked som ju popichala..tak pustila vela stavy 🙂.. a ja som to napr. kati az nakoniec malicko poliala mliekom a dala zapekaciu funkciu crisp... a hned pekne scervenela 🙂
@katarinamaj mlieko dávam hneď na začiatku ako ju dám do hrnca,ako ju podlejem vodou pridám asi za lyžicu mlieka viac nie,ono je to fajn aj na tie oškvarky bez toho by neboli červené,ono princíp je ten istý u nás oboch,či už potierať alebo pridať mlieko,je to v podstate to isté,len my musíme porcovať,lebo môj drahý to neznáša v celku a keď sa tam potom to mliečko pridá dostane sa všade,babka tak robila aj na zabíjačke klasické oškvarky aj tam ide na kotol sadla asi 1dcl mlieka.Naša babka má 83,ale aj tak keď sme tam občas pokecáme o varení 🙂
to od oka,ona sa aj tak vyparí,ja dávam tak aby bola aspoň polovica stehien v hrnci zamočená a kačička keď pustí masť bude tam toho viac,voda sa potom vyparí,ale nezabudnúť deň vopred najlepšie na noc na hrubo nasoliť,mäsko do seba vsiakne tú soľ a bude chutnejšia,inak by bola slaná iba zvonku,zvnútra nie.Na druhý deň opláchnuť a posoliť už iba jemne zvrchu.
Presne ako tu obe píšeme.Inak oba recepty sú fakt skoro rovnaké,rozdiel je iba u mňa v tom predvarení 🙂
@katarinamaj
@cziriova xixxi 🙂 petkaaa.. co si.. ty si neskutocna, ako s prehladom zvladas tri deti, biznis, domacnost.. proste seecko 🙂.. a som rada, ze fanky vam chutia, to je velmi vdacny recept.. skus este tu lidl cokoladovo-tvarohovu tortu s jahodami :=) alebo lesnym ovocim..fakt vybornaaa... 🙂

no podobne to robím ja podľa babkinho receptu akurát,že ja ju porcujem lebo môj drahý nemá rád v celku a my ju máme vždy od našich takže nám dajú kopec sadla,to nakrájam na drobno a sú zneho potom super oškvarky a veľa masti ,tiež nasolím na noc,ráno opláchnem zas posolím ale už menej,podlejem vodou a pridám trochu mlieka,podusím do mäka v hrnci a potom šup na pekáč a upiecť do červena a je super,tiež žiadne korenie a zatiaľ sa vždy podarila na jednotku 🙂