icon
152 / 462
sefkuchar z hotela Matysak BA.. odporuca pred pecenim len poriadne zvonku/zvnutra nasolit.. nechat v chlade.. pred pecenim kridla odseknut :) a pred dopecenim potriet mliekom,aby bola cervenaaa..
avatar

no podobne to robím ja podľa babkinho receptu akurát,že ja ju porcujem lebo môj drahý nemá rád v celku a my ju máme vždy od našich takže nám dajú kopec sadla,to nakrájam na drobno a sú zneho potom super oškvarky a veľa masti ,tiež nasolím na noc,ráno opláchnem zas posolím ale už menej,podlejem vodou a pridám trochu mlieka,podusím do mäka v hrnci a potom šup na pekáč a upiecť do červena a je super,tiež žiadne korenie a zatiaľ sa vždy podarila na jednotku 🙂

Odpovedz
18. máj 2014
avatar

@cziriova petka.. no super. ja som to dnes tiez oplachla.. vcera to bolo v tej soli..len to pustilo krv..tak som to umyla.. a nanovo nasolila 🙂 hahaa.. a dobry napad s tym porcovanim.. a teda dusenim v hrnci.. takze na sporaku, nie v rure, vsak? 🙂.. sa mi zdalo, ze sa to nekonecne dlho pieklo..mala 3kg... a asi aj 3,5h som ju piekla.ale bola vyborna..asi moja druha v zivote.xii.. 🙂.. treba si obcas urobit radost..raz som piekla hus.. uz nikdy viac.. boze.. ved tomu ani 5h nestacilo!! 🙂)) to treba ist na husacie hody galikovi do grobu..xixiiiii 🙂))

Odpovedz
18. máj 2014
avatar

je to rýchlejšie najskôr na sporáku a potom v hnci a hlavne vtedy máš istotu že bude celkom mäkulinká,darmo babky to vedia.Inak tak isto sa robí aj hus.Nám v poslednej dobe mamina vždy dá asi 8 stehien takých ako slon a sadlo tak pečiem iba to a vlastne oškvarky,ale máme dosť.Muž zje jedno stehno a ledva pachtí,k tomu hnedla,kapusta a k oškvarkom s mastičkou lokše a občas upečiem aj pečienku.Ale nerobíme to často možno raz za dva mesiace,sa vždy smejeme ,že dobrá diéta 🙂Ale aj tvoja vizerá super 🙂

Odpovedz
18. máj 2014
avatar

@cziriova peti, dakujem za pochvalu 🙂 haha.. no ..to viiis..taka velkoobchodna.. nie domaaca 🙂 ale inak zvysne maso okrem hovadzieho zvykneme jest domace 🙂

Odpovedz
18. máj 2014
avatar

🙂 s tymto by si potesila mojho 🙂 deti to zjedia ,ale ze by pytali kacku to nie.
ale vyzera krasne 🙂
aj moja svokra robi kascku v hrnci ale ta mi uz nechuti vobec. asi som vadna a jedina 🙂

Odpovedz
19. máj 2014
avatar

@zuzin78 neviem nemalo by byť cítiť rozdiel,aspoň u mňa v chuti neni určite,iba mäsko je jemnejšie a mäkšie,ale ja ju po uvarení ešte pečiem,takže ak by som neprezradila ako je robená nik by na to neprišiel 🙂

Odpovedz
19. máj 2014
avatar

@cziriova ja som zvyknuta z domu na pecenu kacku a ja citim tu chut.... 🙂 aj detom taka viac chuti...

Odpovedz
19. máj 2014
avatar

@cziriova p.s. aj ked moc kacku nerobime. aj kvoli mne. 🙂

Odpovedz
19. máj 2014
avatar

ale dakujem holky za super napad, urobim to niekedy. ( manzel bude mat meniny ) 🙂

Odpovedz
19. máj 2014
avatar

@zuzin78 my ju tiež robíme občas,len tým,že je domáca,je riadne vypasená a ak by sa nepodusila ,neviem či by sa tá masť tak upiekla,koľko ľudí toľko chotí,ja keď som piekla prvý krát som ju nepredvarila a bola tiež fajn,iba to trvalo hrozne dlho a nebola až taká chrumkavá,lebo tá masť sa tak nevedela vytopiť.Pri kupovaných je to ok,tie sú neni také vypasené medvede 🙂

Odpovedz
19. máj 2014
avatar
Odpovedz
19. máj 2014
avatar

@baby2008 a prečo sa majú krídla odseknúť, tak urobila by som z nich vývar, ale aj tak, ....🙂 mam v mraziaku kačku sa tiež na nu chystam🙂)))) a keď si mliekom potierala tak viackrát pocas pecenia, ci len jedenkrát? lebo @cziriova pisete, ze podlejete trochou mlieka...aj to potom nako este potierate ci uz nic s tym nerobite?🙂)) dakujem zienky za odpoved:_)

Odpovedz
19. máj 2014
avatar

@katarinamaj no ja dám trochu mlieka,ale naozaj iba trochu,možno jedna veľká lyžica,závisí od veľkosti kačiče a najskor dusím v hrnci keď je už tak na polovicu mäkká naukladám na plech a potom pečiem a už iba otáčam,preto ju netreba potierať.Ku koncu už potom neotáčam iba pečiem aby bola chrumkavá,v mojom fotobloku mám jednu aj odfotenú-teda iba stehná 🙂

Odpovedz
19. máj 2014
avatar

@cziriova a mlieko davate, ked ju dusite, alebo peciete? 🙂)) nikdy som takto kacicu nerobila mlieko, odstranene kridla...to su pre mna novinky🙂)) aj to Vase preddusenie🙂)))

Odpovedz
19. máj 2014
avatar

@katarinamaj katka..ja som si to nahodne vygooglila 🙂 a je to tak fajn.. lebo aspon neboli vysusene.. haha.. a ja som aj polievala.. podlievala menej..lebo ked som ju popichala..tak pustila vela stavy 🙂.. a ja som to napr. kati az nakoniec malicko poliala mliekom a dala zapekaciu funkciu crisp... a hned pekne scervenela 🙂

Odpovedz
19. máj 2014
avatar

@katarinamaj mlieko dávam hneď na začiatku ako ju dám do hrnca,ako ju podlejem vodou pridám asi za lyžicu mlieka viac nie,ono je to fajn aj na tie oškvarky bez toho by neboli červené,ono princíp je ten istý u nás oboch,či už potierať alebo pridať mlieko,je to v podstate to isté,len my musíme porcovať,lebo môj drahý to neznáša v celku a keď sa tam potom to mliečko pridá dostane sa všade,babka tak robila aj na zabíjačke klasické oškvarky aj tam ide na kotol sadla asi 1dcl mlieka.Naša babka má 83,ale aj tak keď sme tam občas pokecáme o varení 🙂

Odpovedz
20. máj 2014
avatar

@cziriova ďakujem ešte koľko vody na to množstvo stehienok co máte na fotke?🙂

Odpovedz
20. máj 2014
avatar

to od oka,ona sa aj tak vyparí,ja dávam tak aby bola aspoň polovica stehien v hrnci zamočená a kačička keď pustí masť bude tam toho viac,voda sa potom vyparí,ale nezabudnúť deň vopred najlepšie na noc na hrubo nasoliť,mäsko do seba vsiakne tú soľ a bude chutnejšia,inak by bola slaná iba zvonku,zvnútra nie.Na druhý deň opláchnuť a posoliť už iba jemne zvrchu.
Presne ako tu obe píšeme.Inak oba recepty sú fakt skoro rovnaké,rozdiel je iba u mňa v tom predvarení 🙂
@katarinamaj

Odpovedz
20. máj 2014
avatar

@cziriova 🙂)) si seefka, petkaaa .*

Odpovedz
20. máj 2014
avatar

@baby2008 mooja to si skôr ty,niektoré recepty máš omnoho lepšie ako ja,ako fánky,ten recept som ti ukradla,verejne sa priznávam 🙂

Odpovedz
20. máj 2014
avatar

@cziriova xixxi 🙂 petkaaa.. co si.. ty si neskutocna, ako s prehladom zvladas tri deti, biznis, domacnost.. proste seecko 🙂.. a som rada, ze fanky vam chutia, to je velmi vdacny recept.. skus este tu lidl cokoladovo-tvarohovu tortu s jahodami :=) alebo lesnym ovocim..fakt vybornaaa... 🙂

Odpovedz
20. máj 2014
avatar

pozriem 🙂občas je fajn takto sa inšpirovať aj receptami iných,niekedy mi už dochádza fantázia čo variť,aj dnes deti budú mať fánky a môj mäsožravec plnenú fašírku s vajíčkom a zemiakovou kašou,človek aby denne vymýšlal 🙂

Odpovedz
20. máj 2014