Fantastická, osviežujúca a jednoduchá🥰
PIŠKÓTOVÁ ROLÁDA S MASCARPONE, TVAROHOM A OVOCÍM
(alebo aj chutná ovocná bublanina)
INGREDIENCIE:
CESTO:
4 vajcia
4PL polohrubej múky
4PL práškového cukru
4PL oleja
4PL vody
1/2 balíčka prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
PLNKA:
250 g mascarpone
250 g odtučneného 0,5% jemného tvarohu
2 balíčky vanilkového cukru
trošku práškového cukru
šťava z 1 citróna
kôra z 1 citróna
ovocie podľa chuti
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka,z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,vyšľaháme žĺtky s cukrom,vodou a olejom dopenista,pridáme 4kopcovitéPL polohrubej múky,prášok do pečiva,jemne vmiešame vyšľahané bielky a cesto vylejeme na jablká.
Pečieme pri 180 stupňoch na papieri na pečenie, kým koláč napovrchu nezhnedne tak, aby sme ho veľmi nevysušili, cca 15 minút. Po dopečení preložime piškótu na čistú utierku a spolu s papierom na pečenie zavinieme do rolády. Necháme v utierke vychladnúť.
Plnku si pripravime vyšľahaním všetkých surovín. 1/2 plníme roládu,posypeme ovocím a opäť zavinieme, už bez papiera,povrch potrieme zvyšnou plnkou a podľa chuti dozdobíme🤩
Podobná alternatíva je aj ovocná bublanina na plechu. Ja zvyknem potom z nej vykrajovať kruhy alebo srdiečka. Na tanieri zdobíme rovnako plnkou z mascarpone a tvarohu.
Dobrú chuť 