Jednoduchá,neprekonateľná,najosviežujúcejšia🥰
SMOTANOVO-PIŠKÓTOVÁ TORTA
INGREDIENCIE:
4x400g balenie kyslej smotany
2x240g balenie okrúhlych piškót
4balenia vanilkového cukru
2 malé konzervy kompótovaných mandarínok
2-3ks banánov
marhuľový džem
ríbezľový džem
kakao
Do každej smotany primiešame vanilkový cukor,do jednej podľa chuti marhuľový džem,do druhej ríbezľový džem alebo mrazené lesné ovocie,ktoré sme na panvici posypali hnedým cukrom a povarili do zhustnutia(treba nechať pred primiešaním do smotany vychladnúť),do tretej kakao a štvrtá zostane biela. Na dno väčšej tortovej formy poukladáme piškóty,najlepšie sú Opavia,zalejeme ich smotanou s kakaom,na smotanu poukladáme na kolieska nakrájané banány,opäť naukladáme na smotanu piškóty,polejeme smotanou s lesným ovocím,poukladáme ďalšiu vrstvu piškót,polejeme ich smotanou s marhuľovým džemom,na smotanu poukladáme mandarínky z dvoch konzerv bez šťavy,na to poukladáme opäť piškóty a navrch navrstvíme poslednú,bielu smotanu s vanilkovým cukrom. Navrchu posypeme hoblinkami horkej čokolády alebo grankom alebo ozdobíme ovocím či ovocnou polevou. Vrstvu s lesným ovocím môžte úplne vynechať,postačujú aj 3 poschodia.
Základ pre dosiahnutie šťavnatosti a neprekonateľnej chuti je ...na ničom nešetriť🙏 oplatí sa;) bude chutiť naozaj všetkym👍
Dobrú chuť 😋





















