icon
avatar
baby2008
Správa bola zmenená    20. okt 2022    

Keď vám zostanú uvarené zemiaky,či pyré z predošlého dňa,alebo máte proste chuť🥔🥠🥞

CHUTNÉ ŠÚĽANCE,LOKŠE,PIROHY ČI PRÍLOHA K DIVINE

INGREDIENCIE:

uvarené zemiaky
polohrubá múka
soľ
1 ks vajce

Zemiaky uvaríme v šupke,po vychladnutí očístíme,postrúhame na jemnom strúhadle,pridáme 1 celé vajce,soľ podľa chuti a polohrubú múku tak,aby sa cesto nelepilo. Zvyčajne 1:1,ale to budete cítiť,či este treba pridať. Guľky zvyknem plniť mimo sezónu sušenými slivkami. Na lokše vajíčko do cesta nepridávam a múku používam hladkú v pomere 2/3 zemiakov,1/3 múky. Panvicu jemne potieram masťou,nepečiem ich nasucho.
Keď mi zostanú uvarené zemiaky alebo zemiakové pyré z predošlého dňa,pouzijem ich ako základ. Naozaj výborný spôsok,ako spracovať zvyšky z chladničky,ktoré na 2.deň aj tak už nikto nebude jesť,pretože nám zemiaky chutia len čerstvo uvarené👍
Navrch máme najradšej posýpku z opraženej strúhanky na masle,ale aj mak s cukrom je super a na šúľance niekedy použijeme aj nutellu;)

Dobrú chuť ❤️

1
1
1
1