icon
avatar
baby2008
Správa bola zmenená    17. feb 2025    

Mali sme chuť na niečo menej sladké,osviežujúce a povzbudzujúce zároveň ;)

PERFEKTNÉ TIRAMISSU BEZ PRIDANÝCH VAJEC

INGREDIENCIE:

500 ml smotany na šľahanie (33% alebo aj 40%)
250 g mascarpone
250 g jemného roztierateľného tvarohu
Práškový cukor podľa chuti
300 ml silného espressa
Amaretto likér alebo Rum podľa preferencie
300 g dlhých piškót
Holandské kakao na posypanie

POSTUP:

Najskôr si pripravíme espresso alebo prekvapkávanú kávu,do ktorej pridáme Amaretto likér alebo Rum,necháme úplne vychladnúť,aby sa nám piškóty pri namáčaní priveľmi nerozmočili a nelámali,presunieme do širšej misky/nádoby.
Smotanu na šľahanie,spolu s mascarpone,tvarohom a cukrom vyšľaháme dotuha v robote alebo ručným šľahačom,množstvo bude na naplnenie dvoch zdobiacich vreciek.
Piškóty namáčame rýchlym ponorom vo vychladnutej káve s Amarettom alebo Rumom,ukladáme do radu za seba,bude sa to potom dobre krájať,mala som krátku tácku,možte ukladať vždy na 1 poschodie celé to jedno balenie piškót..mne sa žiaľ nezmestilo;)takže ja mám až 4 poschodia,lebo mi zostalo veľa krému;)stačia bohate 3..aj kvôli stabilite;)no na moje prekvapenie to do rána udržalo a zostalo pekne pokope;)
Zdobiacou špičkou navrstvíme krém,posypeme cez sitko kakaom,zasa vrstvíme piškóty,krém,kakao...kým krém neminieme;)
Odložíme do druhého dňa do chladu,skutočne vynikajúce,efektné a jednoduché👌odporúčam

Dobrú chuť☕️