Opäť jabĺčka v hlavnej úlohe🍎🍎🍎jednoduchý,rýchly a veľmi chutný s minimom múky,chutí ako pečené palacinky či sladká jabĺčkovo-škoricová omeleta,naozaj výborný👌
NAJJEDNODUCHŠÍ JABĹČKOVÝ KOLÁČIK Z ACIDKA
INGREDIENCIE
2 PL masla
4 ks väčších jabĺk
2 PL trstinového cukru
1/2 KL mletej škorice
250 ml acidofilného mlieka
4 ks vajec
70 g trstinového cukru
100 g hladkej múky
štipka soli
1/2 balíčka vanilkového cukru
1/2 prášku do pečiva
práškový cukor na posypanie koláča
Jablká očistíme,šupku nechávame,ja zvyknem na štvrťky,ktoré potom pokrájam na tenké plátky.
V panvici si rozpustíme maslo,do ktorého pridáme pokrájane jablká,zasypeme cukrom a škoricou a na vyššom stupni opekáme za občasného pretrasenia 5 minút. Jablká odstavíme a pripravíme si cesto.
Vymiešame acidko,celé vajcia,trstinový cukor,hladkú múku,štipku soli,vanilkový cukor a prášok do pečiva elektrickým šľahačom dopenista. Vznikne nám riedke cesto.
Menší plech alebo okrúhlu formu vytrieme maslom a vysypeme múkou alebo použijeme papier na pečenie.
Naspodok plechu dáme jablká bez šťavy,
ak nám zostala v panvici nejaká šťava,primiešame ju do cesta.
Riedkym cestom prelejeme jablká a pečieme pri 180 stupňoch rovných 45 minút🥧
Náš nestihol ani vychladnúť a bolo takmer po ňom🙈
Dobrú chuť 🥰




