icon
avatar
baby2008
Správa bola zmenená    14. okt 2022    

Zajtra sa chystám na tieto dobroty🥳

FAŠIANGOVÉ FÁNKY ALEBO PO NAŠOM "UŠI"

INGREDIENCIE:

1 hrudkovitý tvaroh (250 g)
45 dkg hladkej muky
3 vajcia
1 KL sódy bikarbóny
1 ks vanilkový cukor (20 g balenie)
10 dkg hery alebo palmarínu (rozpustiť)
3 PL rumu
štipka soli
žiaden iný cukor do cesta nejde 🙂

Všetko spolu zmiešame, hotove cesto odložíme minimálne na 1 hodinu zakryté do chladničky, lepšie napr. od večera do rána, potom sa rozvaľká na hrúbku cca 1 - 2 cm, pokrája sa na štvorčeky, každý štvorček sa v strede 2x nareže. Následne pražíme z oboch strán, ideálne na masti, ale môže sa aj na oleji.. na stredne silnom stupni - máme indukciu.. Keď to bude príliš horieť,tak sa to proste stiahne. Na záver posypeme práškovým cukrom z oboch strán. Je to skvelé s takým studeným domácim marhuľovým alebo jahodovým džemom, naše baby ich majú rady aj s nutellou alebo uvareným ovocím s cukrom,či škoricou 🙂
Uchovávam ich v chladničke,prihrievam v MW,no najlepšie sú samozrejme čerstvé🙏

Dobrú chuť ;)

1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1