bambulka9988
5. nov 2016
79 

Test Biomila

Jedno krásne ráno som si našla skvelú správu , že ma vybrali na testovanie BIO slovenských výrobkov od značky Biomila. To bola radosť! Týmto sa chcem veľmi pekne poďakovať spoločnosti Biomila a Modrému koníkovi za úžasnú príležitosť otestovať skvelé výrobky.

Testovala som:

- čaj s echinaceou

- špaldové minigrissiny celozrnné

- špaldovú celozrnnú krupicu

- špaldové celozrnné cestoviny – špirály

- špaldové celozrnné cestoviny – tarhoňa

- špaldovú chlebovú múku graham

- ražnú celozrnnú múku hladkú

Ovocno – bylinný čaj s echinaceou

Echinacea je vhodná ako prevencia pred mnohými ochoreniami, preto určite potešíte svoje zdravie. Čajík krásne vonia a príjemne zahreje. Dochutila som si ho citrónom a chia semienkami – čajík mi veľmi chutil. Bylinky v čajoch Biomila pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Bylinky sú spracované šetrným a citlivým spôsobom, takže všetko cenné zostáva v nich zachované. Čajík určite odporúčam.

Špaldové minigrissiny celozrnné

Tak tie sú výborné. Celý balíček som zjedla na posedenie. Minigrissiny obsahujú špaldovú celozrnnú a pšeničnú múku. Sú chrumkavé a hodia sa k vínu, či pivu. Dokonca sa hodia aj ku krémovým polievkam. Určite si ich nakúpim do zásoby, aby som mohla zdravo chrumkať.

Špaldová celozrnná krupica

Na krupicovej kaši sme vyrastali asi všetci. Je to spomienka na detstvo. Kaša zo špaldovej celozrnnej krupice je luxusnejšia a zdravšia. Chuťovo mi pripomína jemne orieškovú kašu, je výborná, jednoduchá a ešte k tomu aj zdravá. Kašu som si spravila na raňajky so škoricou, mňam.

Špaldové celozrnné cestoviny – špirály

Cestoviny majú vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Cestoviny som si spravila so syrovo-brokolicovou omáčkou a veľmi som si na nich pochutila. Cestoviny boli jemné a vôbec sa nelepili.

Špaldové celozrnné cestoviny – tarhoňa

Priznám sa, že túto tarhoňu si kupujem už dlho. Je fantastická a má vysoký obsah vlákniny. Cestoviny sú vyrobené z bio celozrnnej múky vyrobenej z bio špaldovej pšenice, dopestovanej v ekologickom poľnohospodárstve. Tarhoňa je výborná ako príloha k mäsu, či do polievky. Milujem ju napríklad v rajčinovej polievke. Tentokrát som si tarhoňu uvarila a k nej som si pripravila omáčku z koreňovej zeleniny a uvarila hovädzie mäso.

Špaldová chlebová múka graham

Múku som použila na prípravu špaldovej bagety s tekvicovými semienkami. Bageta bola chuťovo výborná, zvrchu jemne chrumkavá a v strede mäkučká a vláčna. Túto múku som skúšala prvýkrát a určite z nej vyskúšam aj ďalšie zdravé recepty. Múka je typická príjemnou orieškovou chuťou. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie.

Ražná celozrnná múka hladká

Z múky som upiekla Sušienky, ktoré boli príjemne chrumkavé a zdravé. Chrumkala som bez výčitiek. Ďalej som piekla bublaninu s lesným ovocím. Cesto bolo veľmi chutné, jemné a vláčne. Skvelý a zdravý koláčik na raňajky, alebo ku kávičke. Aj ražnú múku som skúšala prvýkrát a milo ma prekvapila.

Záver:

BIOMILA = zdravé a chutné potraviny pre Vaše zdravie zo Slovenska. Potraviny na ktorých som si veľmi pochutila a určite im zostanem verná. Ešte raz ďakujem za testovanie.

#test_biomila

Začni písať komentár...

Odošli