bevina
22. aug 2021
178 

Prispôsobovanie prace deťom

Po materskej som si našla fajn prácu, bavilo ma to, zapadla som do kolektívu, šéfka bola fajn aj výplata, ale boli to v susednom meste a musela som dochádzat. Manžel (na materskej) bol zatiaľ s deťmi (2.5 a 7 rokov) doma, vydržali to 2 mesiace, hlavne dcéra to zle znášala, ráno som odišla a večer sa vrátila niekedy už spali. Jasne mala som aj voľné dni, vtedy boli na mne nalepení, nemohla som nič sama robiť. V noci sa budila s krikom mama mama. Tak som dala výpoveď a nasla si horšie platenú prácu na menej hodín u nás v meste. Kolektív fajn ale šéfka 'bestia' - ktorá nám každý druhý deň nadáva že sme to poj*bali - nikdy som taký prístup nezažila. Povedala som si ze zatnem zuby a vydržím koli deťom, ale dostala som inú pracovnú ponuku - zase na plný úväzok v slušnej firme. 

A tak mam dilemu, zostať pre kľud dobro deti v horšej práci na menej hodín alebo zase zmeniť prácu s tým, že budem chodiť neskôr domov (8.30-17.30h). Musíme sa my matky vždy prispôsobovať deťom pre ich dobro ale sa môžme realizovať s tým ze sa oni prispôsobia časom? 

A nemôže sa ti zamestnávateľ časovo prispôsobiť? Vo veľa firmách majú pohyblivou pracovnú dobu.

22. aug 2021

No vyskúšaj. Babka by nepomohla? Presne viem aké to je s dochadzanim. Mne robí dcéra skoro každé ráno scény a to už má 4 roky. Je to boj 🤪

22. aug 2021

Aj v slusnej firme sa da dohodnut kratsi uvazok

22. aug 2021

To máš tych 9 hodín aj s cestovaním? Ja pracujem 8 hodín, dcéra sa musela prispôsobiť mne a ja zároveň jej. Ráno musí vstávať 5,50 aby sme aj s cestovaním boli na 7 v práci, ona takto chodila do škôlky, teraz do školy a poobede zase musí ona čakať, kým skončím alebo ja na ňu, keď ma krúžky. Bežne chodíme domov okolo 17 hod. Potom ešte bežné domáce práce a dcéra učenie.
Myslím si, že takto funguje veľa rodín.

22. aug 2021
bevina
autor

@koniarova
@gabika99
Pre zákazníkov je otvorené od 9 do 17, zamestnanci chodia pol hodinu pred tým a sú pol hodinu po zatvorení ešte, cca hodinu je pauza na obed. Takže inú pracovnú dobu mat nebudem a zobrali by ma na plný úväzok, lebo tak potrebujú, je tam malo cca 6 zamestnancov.
Babka bude pomáhať najmä keď sa manzel po materskej vráti do prace 🙂
Cesta domov je cca 12 min peši 🙂.

22. aug 2021

@bevina to mas super, kopec ludi cestuje aj hodinu tam, hodinu spat

22. aug 2021

Začni písať komentár...

Odošli