icon
1 / 1
avatar

Poprosim recept, dakujrm

Odpovedz
21. máj 2022
avatar
Odpovedz
21. máj 2022
avatar
Odpovedz
21. máj 2022
avatar

Mrzí na, no podľa receptu by som ako úplný amatér tento cheesecake - akokoľvek chutný , nespravila.
1.) najprv píšeš , že : “Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.”
Vzápätí hneď další bod je:
“Ešte do mierne horúcej zmesi pridáme želatínu a dobre premiešame. Potom necháme vychladnúť.”
Do akej zmesi???
Veď už v predošlom kroku som všetku želatínu vmiesala…
2. Píšeš: “Čučoriedkovú zmes zmiešame s 1/3 jogurtovou zmesou.”
Čo je to jogurtová zmes? A kde mám dať zvyšné 2/3 ? Nikde sa jogurt/jogurtová zmes nespomína.

Ale možno to len ako amatér nechápem… 🤷‍♀️
Hoci by som to rada vyskúšala ,poprosím o dovysvetlenie . Ďakujem

Odpovedz
21. máj 2022
avatar

@ophinka Ja si myslím, že je chybne opísaný postup 😉

Odpovedz
21. máj 2022
avatar

@moniquer stane sa. Ak autorke na tom záleží, tak to snáď opraví. Fotky má pútavé 👍

Odpovedz
21. máj 2022
avatar

@ophinka takze, zelatina sa pripravuje tak, ze sa po roztopeni nevleje hned do nadoby s plnkou, ale najskor sa zmiesa s malym mnozstvom plnky a az po tom prida k zvysku. To zabrani tomu aby sa vytvorili hrcky. V tomto pripade je plnka z jogurtu- teda jogurtova zmes. Mrzi ma ked som to zle popisala, skusim opravit aby to bolo zrozumitelnejsie.

Odpovedz
21. máj 2022
avatar

@bienennest áno, tomuto postupu zodpovedá prvá časť.
👍
A ten jogurt tam nebol spomenutý, tak je to metúce.
Ak to opravis, bude to fajn, skôr sa k vyskúšaniu odhodlajú aj iba “príležitostné cukrárky”.
Ďakujem♥️

Odpovedz
21. máj 2022
avatar

@ophinka este raz dikes za upozornenie 😉, niekedy prehliadnem ked rychlo pisem, castokrat az neskor si vsimnem, ze je nieco nezrozumitelne. Ked mam cas robim aj videa lebo to je mnohokrat lahsie na porozumenie ako moje romany co pisem🤣, ale nie vzdy to casovo zvladam

Odpovedz
21. máj 2022