1 / 1

    ano, robila som a je super 🙂

    8. jún 2020

    aj ja som robila. je vynikajuce do palaciniek. Robievam aj matove zele, hlavne v ten rok, ked nie je vela ovocia.

    8. jún 2020

    @blumchen2 to znie velice dobre... Som este neskusala i ked matovy sirup som robila a bol skvely..

    8. jún 2020

    @bienennest mas recept na sirup? ja som robila raz a nic moc.

    8. jún 2020

    Ja iba susim na cajik

    8. jún 2020

    @blumchen2 môžem poprosiť recept na matove zele

    8. jún 2020

    @zuzana271 matove zele mozes vyrobit presne podla toho isteho postupu ako bazove zeme, matove listy aj do stonkou nechat zovriet s citronom, 24hod nechat luhovat, precedit a zahustit zelirovacim cukrom.

    8. jún 2020

    @bienennest ďakujem a koľko matovych listov a vody

    8. jún 2020

    @blumchen2 ahoj, robila som minuly rok, islo tam zhruba 2 cele zvazky maty, 1 l vody a 1/2 cukru+ citron. Matu zovriet vo vode s citronom, nechat 24hod stat, zcedit, pridat cukor a varit az sa zahusti.

    8. jún 2020

    @zuzana271 1/2kg cukru (zabudla som udat mierku)

    8. jún 2020

    @zuzana271 zavisi od toho kolko chces vyrobit, ale na 1 l (ako pri sirupe) idu asi 2 zvazky maty a 500g zelirovacieho cukru (do sirupu ide normalny krystalovy cukor, do zele zelirovaci) a 1 citron

    8. jún 2020

    @bienennest ďakujem krasne🙂

    8. jún 2020

    @zuzana271 3 hrste nasekanej maty zalejeme 1 l prevarenej vody, nechame luhovat 24 h. Potom scedime, pridame stavu z 1 citrona, ked zacne vriet, pridame gelfix 3:1, postupujeme podla navodu na gelfixe. Pridame 200 g cukru, 250 g zelirovacieho cukru. Je vhodne dat trocha zelenej potravinarskej farby, lebo ma to nepeknu hnedu farbu.

    8. jún 2020