1 / 1

    český granát sa osádza do striebra a zlata. Je puncovaný? Máš k nemu certifikát?

    29. mar 2024
    biia
    autor

    @10zabka certifikát k nemu nemám, je to starožitnosť po babke.

    29. mar 2024

    Si to nechaj oceniť u znalca, myslíš že ti niekto podla fotky pleskne serióznu hodnotu?

    29. mar 2024

    cenu neviem, ale tie náušnice sú nádherneee 🙂

    29. mar 2024

    @biia ak sú staré, ohodnotí ich jedine starožitník, resp. zlatník. Mám podobný set, tiež po babke. Nebol to český granát, ale jablonecká bižutéria. Celý život bola presvedčená o tom, že český granát 🤷

    29. mar 2024

    Poriadne to prezri lupou, ci to je puncovane (zlato/striebro), musi byt punc na kazdom kuse setu. Toto by Ti ohodnotili niekde v starozitnostiach najlepsie asi, kedze sa jedna o starsie veci. Nemaj velke oci co sa tyka ceny, lebo sa Ti moze stat, ze je to proste obycajna bizuteria s cenou par desiatok EUR.
    Mam podobnu skusenost, v nasej rodine sa dedila retiazka s priveskom, od decka ma to fascinovala, lebo to bolo dokonale pekne. A realita bola taka, ze nakoniec je to "lepsia bizuteria" (som to takto nazvala, aj ked ta retiazka je zlata) co ma hodnotu asi 500 EUR.

    29. mar 2024

    fakt toto len znalec a punc nájst
    sety z českého granatu mávali také polstrované krabice, mohla sa stratiť ale málokedy pri setoch nebýva

    29. mar 2024

    Na český granat mi to príde trosku svetle a, kamienky veľké. Cesky granat sa osádza tak, že z druhej strany šperku granat vidieť. Vid obrazok. Je to krásne a ešte to ma hodnotu šperku po babičke.

    29. mar 2024
    29. mar 2024

    Obrázok mi nejde vložiť ☹

    29. mar 2024

    Mne sa stalo,že som bola u zlatníka pýtať sa len na prívesok - povedal, že je to črep, nemá to hodnotu,ale ja som si to zobrala domov a v druhom,že je to zlatý črep.

    29. mar 2024