biolady
11. jún 2017
180 

Fľaštičky plné prírody

Pre všetkých milovníkov i obdivovateľov prírodnej kozmetiky, pre neveriacich že niečo také naozaj existuje. Píšem pre vás krátky článok o tom, ako môžete spraviť pre seba a pre svoje okolie niečo príjemné a zdravé. 🌱

Dostala som možnosť otestovať pre nás 3 neobyčajné, koncentrované sprchové gély od prírodnej značky Yves Rocher. Sú to konkrétne vône OLIVA - PETIT GRAIN, MANGO - KORIANDER a BOURBON VANILKA.

(V balíku som mala ešte jeden klasický 400 ml MANGO - KORIANDER na porovnanie, a sprchový olej ktorý ale nebol predmetom testovania, tak len spomeniem, že túto výbornú a voňavú kokosovú vec určite odporúčam vyskúšať!)

Neobyčajné sú napríklad v tom, že sú koncentrované a, že pri kúpe jednej fľaštičky bude vysadený 1 strom 🌳. Taktiež pri výrobe jednej fľašky sa spotrebuje o polovicu menej plastov ♲ a jeho zložky sú 100% rastlinného pôvodu, čo vám na konci článku rada dokážem. 🍃

A to je teda krásna predstava, že kúpou takýchto produktov spravíte pre seba ale i pre planétu niečo zdravé, aj keď len bežnou vecou ako je kúpa sprchového gélu na každodenné použitie. 

V prvom rade musím pripomenúť: koncentrované znamená, že na 100 ml vystačí až na 40 umytí! A to som mala možnosť porovnať aj s klasickým balením veľkosti 400 ml, ktorého som minula na jedno umytie oveľa viac ako koncentrovaného. ♻

OLIVA - PETIT GRAIN - je veľmi svieža a nevtieravá bylinková vôňa, podľa mňa skôr taká pre chlapov, ale nevravím, že nie pre ženy! Čistí veľmi dobre, vystačí aj jedna kvapka, ale kto má rád veľa peny, odporúčam dve. Budete jej mať až až a ani penu do kúpeľa vám už netreba vlastniť. Pokožka po ňom nie je suchá ani podráždená, dá sa s ním holiť a neštípe. Pokožku mi po rýchlom kúpeli veľmi neprevoňal, treba nechať dlhšie pôsobiť, relaxovať.

MANGO - KORIANDER - opäť veľmi svieža, priam tropická vôňa. Poteší každého, kto má rád ovocie. Čo sa týka ostatných vlastností, zhoduje sa s predchádzajúcim, rozdiel je len vo vôni a rýchlejšie prevonia pokožku. Všetky majú praktický dávkovač a gélovú konzistenciu.

BOURBON VANILKA - môj favorit, ja som na vanilkové veci a ak máte radi dukátové buchty, siahnite po tomto. Je to veľmi pekná vôňa, vôbec nie príliš sladká. Pokožku okamžite prevonia a vonia naozaj dlho, čo som prekvapená. S ostatnými vlastnosťami ako je penivosť a nedráždivosť sa zhoduje s obomi.

A ak ste prišli až na koniec a zaujíma vás zloženie, dáme sa do toho. 👌 Ja, ako veľký obľúbenec BIO kozmetiky som kritická voči zloženiu a starostlivo si kontrolujem každý jeden výrobok. Za tie roky sa už vyznám a čo nepoznám, pomôžem si na jednej šikovnej stránke s databázou kozmetických zložiek. 

Zložením sa líšia len máličko, rozdiel bude viac menej vo vôni. Podrobne som si prešla každú jednu prísadu a zistila som, že hneď druhá zložka (Cocamidopropyl betaine) je trochu dráždivejšia, mohla by u citlivejších ako sú deti vyvolať alergiu. Naopak ma teší, že obsahujú šťavu z aloe vera, ktorá pôsobí veľmi príjemne a liečivo na pokožku. Našla som ešte dve škodlivejšie prísady, ktoré môžu vyvolať alergie a podráždenie. Pôsobia ako zložky dodávajúce vôňu. Jedna je syntetického pôvodu a druhá získavaná prírodne. (Amyl cinnamal, Hexyl cinnamal).

Všetky ostatné zložky sú úplne v poriadku, telu neškodlivé a priaznivo pôsobiace prírodné zložky!

Zhrnutie: deti by som s nimi asi neokúpala, ale pre dospelých sú v poriadku a ja sama si minimálne ten vanilkový skočím ešte kúpiť. 🙂 

Ďakujem za príležitosť objaviť nové obľúbené veci. ❤

#test_yvesrocher

Začni písať komentár...

Odošli