icon
1 / 3
avatar

Tieto peciatky su super 🙂 tiez mam podobne 🙂

Odpovedz
26. okt 2015
avatar
bionke
autor

@lola77 a mas aj dobry recept na susienky?

Odpovedz
26. okt 2015
avatar

@bionke paci sa ;) recept mam z mk od jednej mamicky.
300g spaldovej muky, 200g masla, 70g cukru, 1zltko, citronova kora.
Vsetko zmiesat, vypracovat cesto a dat odlezat na noc do chladnicky. Rozvalkat, vykrajovat a piect pri 170 cca 20min

Odpovedz
26. okt 2015
avatar

@bionke a este tento casto robievam :
250 g hladkej múky
90 g Sweet family práškového cukru
125 g masla
1 vajíčko
2 lyžice medu
1 a pol lyžičky škorice
Všetky ingrediencie dáme do misy a vypracujeme cesto. Uložíme hona hodinu do chladničky. Cesto potom rozvaľkáme na pomúčenej doske na približne 4mm a vykrajujeme z neho kolieska, ktoré potom opečiatkujeme. Mne sa osvedčilo predtým pečiatku “namočiť” do múky a tak sa krásne odlepila od cesta. Taktiež sa vyvarujte príliš tenkému cestu, rýchlo sa pripečie a nebude to pekne otlačené. Keksíky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť pri 190°C cca 8 minút. Treba to sledovať, rýchlo začnú hnednúť kraje. Hotovo!

Odpovedz
26. okt 2015
avatar

ja robievam stale tieto a su vyborne ,cim dlhsie odstoja tym ich mame radsej 🙂 možes pridat zazvor,alebo citron ,skoricu ,cokolvek 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/krehke-maslove...

Odpovedz
26. okt 2015